in

Istra Poreč uvjerljivo svladala Funtanu

Nakon odgode dvaju susreta petoga kola 1. Hrvatske boćarske lige, onoga između Istre Poreč i Vargona te Funtane i Pule, unaprijed je odigran susret 7. kola koji je na rasporedu bio 12. prosinca. U derbiju Poreštine sastali su se Istra Poreč i Funtana, a momčad iz Poreča naposljetku je bila bolja rezultatom 20:6.

U prvim je igrama momčad iz Poreča pokazala kako je njihova kvaliteta u ovom trenutku ipak na nešto višoj razini od momčadi Funtane, te je susret otvorila prednošću 6:2. Bodove za Funtanu u prvim je igrama osvojio Mirko Perhat u dvoboju sa Načinovićem, dok je za Poreč u disciplini krug pobjedu odnio Nenad Tadić, u disciplini par Ivan Lukšić i Elvis Smolica, te trojka u sastavu Elvis Barbaro, Vedran Špelić i Marino Križmanić.

U tehničkim je disciplinama Istra Poreč bila veliki favorit s obzirom na dosadašnje rezultate obiju momčadi. Bruno Kraljić ostvario je novu pobjedu u brzinskom izbijanju, jednako kao i Mateo Načinovićem sa svojim najboljim rezultatom sezone od 45 pogotka. U preciznom izbijanju došlo je do podjele bodova, Tadić je poražen od Nikole Marića, dok je Luka Puniš došao do pobjede u dvoboju sa Perhatom. Nakon štafetnog izbijanja i nove pobjede za Istru Poreč, ukupan rezultat susreta bio je 14:4, što je i teoretski ostavilo Funtanu bez izgleda za osvajanjem bodova u susretu.

U posljednjim je igrama za Funtanu nove bodove upisao Neven Laković koji je u napetoj završnici ipak bio bolji od Špelića, dok su se za konačnih i uvjerljivih 20:6 pobrinuli Ivan Lukšić, par Istre Poreč u sastavu Smolica, Tadić te Roko Jukić, i trojka u sastavu Puniš, Barbaro, Križmanić.

U sljedećem kolu boćari Istre Poreč gostuju kod Pule, prošlogodišnjega prvaka države, a prema najavi susret bi trebao biti prenošen na stranicama Hrvatskog boćarskog saveza.
 
ISTRA POREČ – FUNTANA   20 : 6

POJEDINAČNO KLASIČNO (2:4)   M. Načinović – M. Perhat 5 : 13;   I. Lukšić – N. Marić 13 : 2;   V. Špelić – N. Laković 9 : 10

KRUG (2:0)   N. Tadić – S. Beaković 26 : 21

PAR (4:0)   E. Smolica, I. Lukšić, *F. Popović – I. Liović, A. Puniš 11 : 1;   N. Tadić, E. Smolica, R. Jukić*- M. Perhat, M. Sardelin 13 : 2

TROJKA (4:0)   V. Špelić, E. Barbaro, M. Križmanić –N. Laković, N. Marić, M. Grgeta 11 : 5;   L. Puniš, E. Barbaro, M. Križmanić – S. Beaković, M. Legović, G. Milohanić, D. Djapjaš* 13 : 10

BRZINSKO IZBIJANJE (4:0)   B. Kraljić – I. Liović 43 : 22; M. Načinović – A. Puniš 45 : 33

PRECIZNO IZBIJANJE (3:1)   N. Tadić – N. Marić 4 : 12; L. Puniš – M. Perhat 12 : 6

ŠTAFETNO IZBIJANJE (2:0)   B. Kraljić, M. Načinović – I. Liović, A. Puniš 52 : 33
 
 

Autor: Boćarski klub Istra Poreč

POREČ: NK Jadran – Mlađi pioniri i juniori jesenski prvaci, stariji pioniri pobjednici Kupa

prometna policija nesreća

52-godišnjak poginuo na putu prema Zambratiji, nije uspjela reanimacija hitne pomoći