in

POREČ: Odbojkašice jedine istarske predstavnice u SUPERLIGI – Nova prva ekipa predstavljena javnosti

Foto Tanja Kocijančić

Odbojkaški klub Poreč, jedini istarski klub koji se natječe u nacionalnoj Superligi, ovog vikenda starta s utakmicama u prvenstvu. Unatoč promjeni trenera i drugim poteškoćama koje je izazvala korona, djevojke su spremne i jedna čekaju odmjeriti snage s odbojkašicama zagrebačke Mladosti i Osijeka, koje ih čekaju u prvom i drugom kolu.

Foto Tanja Kocijančić

Tim povodom mlada ekipa predstavljena je javnosti večeras, zajedno s novim trenerom i njegovim pomoćnikom, Draganom Salapurom i Andrejem Štorcem.

Pozdravili su ih Upravni odbor kluba na čelu s predsjednikom Robertom Momićem, dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović i predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Alfredo Mendiković koji su im poželjeli puno sportskog uspjeha i prvenstveno zdravlja.

Foto Tanja Kocijančić

Predsjednik Momić podsjetio je na sve najvažnije sportske rezultate koje je klub osvojio u 72 godine koliko postoji, te pozvao sugrađane da se odazovu ako žele biti sponzori.

Odbojkaški je klub jedan od najstarijih u Poreču, te ponos i perjanica Poreča, naglasila je dogradonačelnica, podsjetivši da su igračice ujedno i ambasadorice svog grada. U ime Sportske zajednice Mendiković je naglasio da će klub imati njihovu podršku. Također, naglasili su da je prošlog tjedna na Danu porečkog sporta odbojkašica Larisa Pauletić, kao juniorska reprezentativka Hrvatske, dobila nagradu za perspektivnu mladu sportašicu za 2019.

Trener Salapura predstavio je sve igračice i naglasio da u sportskoj dvorani Veli Jože imaju izvrsne uvjete za treniranje. K tome, uz dvoranu je i teretana koja im puno znači. Naime, pripreme su započeli već početkom kolovoza i spremni su za nove utakmice koje su pred njima. Treniraju pet puta tjedna, po dva do tri sata.

Prvu ekipu na terenu Porečani će moći pogledati sredinom listopada, kada će zaigrati na domaćem parketu protiv Dubrovčanki.

Djevojke godi a od 1996. do 2006. koje čine ovu mladu ekipu su:

DORIS CURAĆ

MATEJA VEKIĆ

ERIKA MOMIĆ

NINA BORAS

HELENA PLAZANIĆ

LEA BANKO

LUANA BOŽIĆ

LARISA PAULETIĆ

REBECCA SCORIA

NENSI BRČIĆ

ANA STARČEVIĆ

ANA KATALINA

DENI BRAJKOVIĆ

EMA POROPAT

VITA GRŽETIĆ

LEANA BURILO

POREČ: Nataša Cvijanović organizira humanitarnu akciju GRAĐANI ZA GRAĐANE

POREČ: Gradska knjižnica organizira jesensku BOOKTIGU – Festival pročitanih knjiga