in

Poreč opet domaćin velikog događanja: Otvoreno ITF Taekwon-Do prvenstvo Europe

Foto Grad Poreč

U sportskoj dvorani Žatika otvoreno je ITF Taekwon-Do prvenstvo Europe na kojem sudjeluje 500 natjecatelja iz 27 europskih zemalja. Na otvorenju velike sportske manifestacije pozdravnim riječima obratili su se zamjenik gradonačelnika Grada Poreča Elio Štifanić, predsjednik međunarodne Taekwon-Do organizacije ITF prof. Ri Yong Son, predsjednik europske ITF Taekwon-Do organizacije GM Michael E Prewett i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Željko Jovanović.

U pet dana natjecatelji će odmjeriti snage u formama, odnosno obaveznim sastavima, borbama, testu snage, samoobrani i specijalnim tehnikama, te pojedinačnim i ekipnim disciplinama. Europsko prvenstvo izrazito je značajno za razvoj tradicionalnog ITF Taekwon-Do sporta u Hrvatskoj koji je tek nedavno dobio status sporta uvrštenjem u Nomenklaturu sportova RH i to u veljači 2021. godine. Hrvatske boje na ovom natjecanju branit će 21 natjecatelj pod vodstvom selektora Branka Fibingera i Edija Viškovića.

Dodajmo i kako je na području Poreča od početka godine ostvareno 45% više noćenja od rekordne 2019. godine, upravo zahvaljujući sportskim manifestacijama koje se vraćaju u grad sporta. Nakon gotovo dvotjednog Europskog prvenstva u boksu za seniore koje je ugostilo više od 800 sudionika, Taekwon-Do dovodi njih 500. Poreč je ove godine ugostio i 50. izdanje najstarijeg hrvatskog teniskog turnira Istarska rivijera, a pred nama su i brojne druge sportske manifestacije među kojima i IRONMAN 70.3 te Istria300.

Izvor Grad Poreč

maska zaštitna maskica korona covid

Istarski stožer: Tek 20 novozaraženih, gotovo isti broj izliječenih i hospitaliziranih

Foto SRD Erik Radin Novigrad

NOVIGRAD: Članovi SRK-a “Erik Radin” iz mora opet izvukli hrpu smeća