in

POREČ: pedesetak natjecatelja na 1. Croatia Cupa u daljinskom jahanju – Medalje za Iris Baljak i Dorijana Mihelića

Kategorija juniori 60 km - Croatia cup u Poreču

jahanju

Konjički klub Spirit Poreč protekle je subote (25.03.2023.)bio domaćin prvog kola Croatia Cupa u daljinskom jahanju, koje se odvijalo na stazama Poreča i okolice. U utrci je sudjelovalo petnaestak konjičkih klubova i pedesetak natjecatelja iz cijele Hrvatske. Utrka bila podijeljena na staze 21km, 42km i 60km, te kategorije juniora i seniora.

Kategorija seniori 42km - KK Spirti Poreč organizirao Croatia cup
Kategorija seniori 42km – KK Spirti Poreč organizirao Croatia cup

Jahačima je izazov predstavljala dosta zahtjevna staza u porečkom zaleđu duljine preko 30km, a organizatori su dobrom pripremom i obilježavanjem staze sudionicima olakšali snalaženje i osigurali sigurno održavanje utrke. Natjecatelji su jahali od Varvara do naselja Baderna, Gambetići, Bačve, Pršurići, Žikovići, pa nazad do Vežnaveri, Kosinožići i Varvari. Na dodjeli pehara organizatorima se pridružio i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

1. Croatia cup u daljinskom jahanju u Poreču - Podjela pehara 26-3-2023
1. Croatia cup u daljinskom jahanju u Poreču – Podjela pehara 26-3-2023

Najbolji su bili na stazi 60 km, kategorija seniori Ana Slijepčević (KK Husar) konj Gidran-1-Shefika, te kategorija juniori Iris Baljak (KK Vinia) na konju Zulema di Gallura.

Na stazi 42 km, u kategoriji seniori najbolji je bilo Dorijan Mihelić (KK Spirit Poreč) na konju Calipso, te u kategoriji juniori Dorian Vlajnić (Konjička udruga Konji gizdavi) na konju Jantar. Na stazi 21 km, u zajedničkoj kategoriji seniora i juniora prvi je bio Zoran Uravić (Konjički savez Istarske županije) na konju Gazal Ahat. U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojili su članovi KK Vinije iz Bjelovara, drugo mjesto KK Istre iz Manjadvorci, treće KK Husar iz Čazme, a KK Spirit Poreč osvojio je četvrto ekipno mjesto.

1. Croatia cup u daljinskom jahanju u Poreču
1. Croatia cup u daljinskom jahanju u Poreču

To je za ovaj klub velik uspjeh, doznajemo od Dorijana Mihelića organizatora i predsjednika KK Spirit Poreč. Kako dodaje, ovo je bilo prvo ovakvo natjecanje na području Poreča, a svojim su plasmanom on i kolegica iz kluba, juniorka Tia Mofardin koja je stigla druga u utrci na 60 km, stekli pravo sudjelovanja na državnom natjecanju.

Također, KK Spirit Poreč bit će domaćin prvom kolu Županijske lige IŽ koje će se održati krajem svibnja .

Foto Grad Poreč

Olujno nevrijeme pogodilo Poreč i prouzročilo veće materijalne štete, nema ozlijeđenih

Foto Policijka uprava istarska - zgrada policije u Puli sjedište

Netko je podmetnuo požar kod zgrade Policijske uprave istarske