in

Olujno nevrijeme pogodilo Poreč i prouzročilo veće materijalne štete, nema ozlijeđenih

Foto Grad Poreč

Olujno nevrijeme koje se u noći s nedjelje na ponedjeljak spustilo na Poreč i okolicu prouzročilo je veće materijalne štete, ali srećom nitko od ljudi nije ozlijeđen, a sve su gradske službe na terenu. Nevrijeme je najviše pogodilo centar Poreča, gdje je rušilo drveće i grane, a na nekoliko su mjesta stradali i krovovi i nadstrešnice, te štandovi. 

Kako doznajemo od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Poreč, Denisa Matoševića, noćas su  imali 10 intervencija na užem području grada, najvećim dijelom zbog uklanjanja stabala koja su pala na ceste i onemogućavale promet. Vatrogasci su intervencije obavljali sve do jutra. U porečkoj luci spasili su i čovjeka koji je osiguravao svoje plovilo.  

S uklanjanjem stabala nastavili su djelatnici gradskog komunalnog poduzeća Usluga Poreč, koji su od ranog jutra na terenu. U olujnom je naletu palo je stablo na vozilo u uvali Peškera, uništen je drveni molić, te su stradali štandovi/kućice uz more.

Stradalo je i drveće u Parku Olge Ban, iza Vatrogasne postaje, u naselju Bolnica, te na Gradskom kupalištu i u Špadićima, a grane su pale i na mnogo drugih mjesta, od kojih neka i u privatnim dvorištima. 

Djelatnici Usluge, radne jedinice Hortikultura, uklanjaju grane prvo s prometnica, kako bi se promet vozila i pješaka mogao nesmetano odvijati. Kako predviđaju u Usluzi, sanacija štete trajat će i cijeli dan,  au nekim će slučajevima na uklanjanju biti potrebna i intervencija alpinista.

Djelatnici Usluge RJ Čistoća s čišćenjem su krenuli od ranih jutarnjih sati, a po cijelom su gradu čistili i velike količine napadalog lišća i otpada koje je nanio vjetar. Olujno nevrijeme koje se pogodilo Poreč, brzo se smirilo, a sreća u svemu je što je sve prošlo bez ozlijeđenih, saznajemo iz Grada Poreča.

Fotogaleriju pogledajte ovdje na linku: https://web.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid0HW2JSFitDhqR6MyLLhfUz6sNLU87RDYUdKbUP1fcvYkFz17xsNyNwE3XyuNNzQ21l?notif_id=1679900259060897&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Foto Zaklada Istra

Otvorene prijave za „Proljetni STEM kamp“ u Znanstvenom vrtu za učenike 5. i 6. razreda

Kategorija juniori 60 km - Croatia kup u Poreču

POREČ: pedesetak natjecatelja na 1. Croatia Cupa u daljinskom jahanju – Medalje za Iris Baljak i Dorijana Mihelića