in

POREČ: Počeo 7. Sport Fest – U subotu natjecanja u obaranju ruku i body buildingu, Runfest utrka…

Foto Sport Fest Poreč 2023. PR

Sport Fest traje još danas i sutra s bogatim progamom. Danas nas čekaju internacionalna natjecanja u obaranju ruku i body buildingu, Runfest utrka I još mnogo atraktivnih sportova i događanja.

Foto Sport Fest Poreč 2023. PR
Foto Sport Fest Poreč 2023. PR

U porečkoj dvorani Žatika otvoreno je sedmo izdanje Sport Festa, vodećeg sajma i konferencije sporta, koji će do nedjelje 15.10.2022. svim posjetiteljima nuditi raznovrstan i bogat sadržaj. Na otvorenju događaja mnogobrojne su goste pozdravili Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča i Tomislav Družak, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta.
Zatim su dodijeljene i JUMP nagrade za promicanje i unapređivanje sporta:

  1. SPORTSKI TURIZAM – Hrvatski olimpijski odbor
  2. GRAD SPORTA – Grad Županja
  3. DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE – Hrvatska elektroprivreda
  4. SPORTSKI MARKETING – Hrvatski rukometni savez
  5. SPORTSKI DOGAĐAJ – ATP Croatia Open Umag
  6. SPORT ONLINE – Sport Klub Hrvatska

Konferencijski dio koji traje do subote 14.10. i uključuje mnoge atraktivne govornike iz svijeta sporta, a među njima su Siniša Krajač, Zoran Primorac, Goran Perkovac, Mirela Kardašević, Bruno Marić, Giovanni Cernogoraz, prof. dr. sc. Boris Nemec, i mnogi drugi.

Zajedno s konferencijom počeo je i sajamski dio, ali i popratne aktivnosti poput Red Bull BMX akrobacija, nastupa Dunking Devilsa, te natjecanja u 3X3 košarci, freestyle nogometu, obaranju ruku, bodybuildingu, pikadu, boksu i flying disku. Tradicionalno se održavaju i Run Fest utrke na 5 i 10 km.

Foto Sport Fest Poreč 2023. PR
Foto Sport Fest Poreč 2023. PR

Posebno zanimljiva je izložba Hrvatskog športskog muzeja gdje se uz stručno vodstvo održavaju i edukativne igre za djecu bazirane na starim disciplinama. Također, na kraju prvog dana Sport Festa, Tarik Filipović odigrao je svoju hit predstavu SEX & GLAD (Doktor za one stvari).

Najbolja vijest za sve fanove sporta jest da je, zahvaljujući podršci Istarske županije, Grada Poreča te glavnog partnera Valamara, sav navedeni sadržaj – osim konferencije – i ove godine besplatan.

Više detalja i raspored događaja dostupan je na www.sportfestporec.com

nevrijeme kiša grmljavina munje

Kraj babljeg ljeta: Stižu pljuskovi, grmljavina, vjetar, pad temperatura, snijeg…

Foto Mudassar Iqbal za Pixabay - Ilustracija zatvorena cesta radovi promet

Zbog zatvorene ceste PONTE PORTON-MOTOVUN: Poduzetnici sjeverne Istre traže hitan sastanak sa županom i Hrvatskim cestama