in

Zbog zatvorene ceste PONTE PORTON-MOTOVUN: Poduzetnici sjeverne Istre traže hitan sastanak sa županom i Hrvatskim cestama

Foto Mudassar Iqbal za Pixabay - Ilustracija

Poduzetnici i obrtnici Buzeta, Motovuna i Oprtlja poslali su nam dopis u kojem navode da su uputili poziv nadležnim institucijama Istarske županije, županu, predstavnicima Hrvatskih cesta, izvođaču radova, gradonačelniku Buzeta, načelnicima općina Motovun i Oprtalj na sastanak u Buzetu koji bi se trebao održati 16.10. u 10,30h. Traže hitno otvaranje ceste Livade-Ponte Porton, dok se ne asfaltira alternativni pravac preko naselja Antonci i stare ceste Livade-Ponte Porton koji bi na sebe, osim teretnog prometa, mogao preuzeti „život“ narednih 10 mjeseci.

Pogođene su sve grane poduzetništva, od prijevoznika, građevinara, vinara a najveći pad prometa bilježe ugostitelji kojima je promet drastično pao. Otkazuju se rezervacije, jer jednostavno nemaju kuda doći.

-Alternativni pravci koji su ponuđeni su izvan svake pameti i totalno nerazumni. Da ne ispadne da je pogođen samo poduzetnički dio, tu su i građani koji svaki dan putuju na posao te su prisiljeni voziti kilometrima po makadamu jer im zaobilazni pravci od 30-ak kilometara predstavljaju financijski problem koji im nitko neće refundirati. Zaštopavaju im se filteri na vozilima. Da ne govorimo gdje se sve ta prašina uvlači u karoseriju vozila. Kada se završi pravac Ponte Porton-Livade već će biti duboka špica turističke sezone, ako završe u roku. Tada kreće druga faza – pravac Livade-Istarske Toplice i to narednih tko zna koliko mjeseci. Na sastanak su pozvani i poduzetnici, obrtnici, ugostitelji i svi koji se osjećaju pogođenima trenutnom situacijom. Život na sjeveru Istre se promijenio preko noći, a da nismo ni svjesni, pišu nam poduzetnici i obrtnici koji traže hitan sastanak.

Podsjetimo – evo do kada će biti zatvorena ova cesta. Čitajte u našem članku:

Foto Sport Fest Poreč 2023. PR

POREČ: Počeo 7. Sport Fest – U subotu natjecanja u obaranju ruku i body buildingu, Runfest utrka…

POREČ: Dođite na predavanje „Život je lijep i kada si slijep“ Feruča Lazarića