in

POREČ: Prijem za Gresu Ramadani, viceprvakinju u ritmičkoj gimnastici

Foto Grad Poreč - Peršurić, Ramadani, Tvrtković i Beaković

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić danas je (06.12.2022.) primio mladu sportašicu Gresu Ramadani, članicu Kluba ritmičko sportske gimnastike Poreč, koja se na nedavnom višebojskom prvenstvu Hrvatske u ritmičkoj gimnastici okrunila srebrnom medaljom.

Gresa je nastupila pod stručnim vodstvom trenerica Natalije Tvrtković, Laure Božić i Ane Vukoja, u četiri vježbe s obručem, loptom, čunjevima i trakom, te u konkurenciji 21 juniorke iz cijele Hrvatske osvojila drugo mjesto i postala viceprvakinja.

Prvenstvo je održano u Osijeku sredinom studenog, a sudjelovalo je šezdesetak gimnastičarki iz deset klubova iz cijele Hrvatske, podijeljene po kategorijama.

Gresa je rekla kako je uspjehom vrlo zadovoljna, što je potvrdila i trenerica Tvrtković koja je bila prisutna na prijemu, te istaknula kako je Gresa i na ovom natjecanju potvrdila napredak, a rezultat je to i zahtjevnih treninga. Trenira četiri sata svakodnevno, a riječ je individualnim treninzima koje radi sa trenericama, inače i samima proisteklim iz KRSG Poreč. Osima toga, Gresa je i odlična učenica, a nakon osmog razreda koji će završiti ove školske godine, namjerava upisati srednju školu također u Poreču, kako bi mogla nastaviti s treninzima. Zahvalila se svima koji je podržavaju i pomažu, od roditelja, trenerica, učitelja, prijatelja i kolega.

Na prijemu je bio prisutan i predsjednik Sportske zajednice grada Poreča Aleksandar Beaković, a bilo je govora i specifičnostima ovoga sporta treninzima, potrebama i mogućim domaćinstvima za natjecanja u ritmičkoj gimnastici iduće godine.

-Vaši nas rezultati nas jako vesele jer na najbolji mogući način promovirate sebe, grad i klub. Da bi se ostvarili ti rezultati treba puno odricanja, požrtvovnosti i ljubavi, koju mnogi od nas ne vide. Posebno mi je drago čuti za ovako važne uspjehe naših mladih sportaša i klubova, kao i želju za daljnjim nastavkom bavljenja sporta, rekao je gradonačelnik čestitavši Gresi na uspjehu.  

Gimnastičarke iz KSRG Poreč redovito osvajaju medalje na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, pa su se i prošlog vikenda vratile okrunjene medaljama sa natjecanja u Ljubljani, još ranije u Zadru, a planova za natjecanja i imaju već i za iduću godinu.

Njihova prigodna priredba može se pogledati i u dvorani Žatika, 21.12. 2022. u 18 sati.

Izvor Grad Poreč

bolnica pula foto tanja kocijančić srpanj 2021

Županija pokrenula burzu zdravstvenih radnika

Foto Tanja Kocijančić - Akcija na Trgu slobode u Poreču za ubijene žene 6-12-2022

POREČ: 13 minuta šutnje za 13 ubijenih žena. Hrvatska među najgorima po broju femicida