in

POREČ: Prijem za uspješnog karatistu Amira Rešidovića, jedinog s čak pet medalja na državnim natjecanjima

Mirko Banović, Amir Rešidović i Loris Peršurić/Foto Tanja KOCIJANČIĆ

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić primio je danas zbog izuzetnih sportskih dostignuća svog sugrađanina, karatistu Amira Rešidovića iz Karate klub Finida povodom nedavnog uspjeha ostvarenog na 9. Grand Prixu Međimurja gdje je osvojio srebrnu i zlatnu medalju.

No, Rešidović je također nagrađen medaljama i na nedavnom Prvenstvu Hrvatske u katama. S njim je bio i predsjednik Finide i Karate saveza Istarske županije Mirko Banović.

Trenutno je Rešidović jedini u Hrvatskoj s čak pet medalja u karateu na državnim natjecanjima, osvojenih u prva dva mjeseca ove godine. No, i klub Finida je također vrlo uspješan, jer je pet godina zaredom prvak Hrvatke u kategoriji veterana +35 godina, a od ove godine i u kategoriji veterana +50. Rešidović je dio te veteranske ekipe koju još čine Marko Paliaga i Josip Leutar.

-Veseli me što možemo primiti Rešidovića koji već godinama ostvaruje izvrsne rezultate. Ponosni smo jer Poreč ima puno sportova, čak 30, te skoro 50 sportskih klubova. Po broju rekreativaca pri vrhu smo Hrvatske. Uvijek se hvalimo da je Poreč grad sporta, a sve to jer ima puno sportskih dvorana, razvijenu ostalu sportsku infrastrukturu i velik broj sportaša koji su najbolji ambasadori našeg grada, rekao je gradonačelnik, dodavši da je Finida ove godine već ostvarila niz impresivnih rezultata a ovaj prijem mali je znak pažnje klubu za sve što rade i postižu.

Peršurić je najavio da će u proračunu nastaviti povećavati sredstva za sport, a popunit će se i Fond za izvrsnost u sportu koji će također pomoći klubovima.

Rešidović je pak rekao da mu je najveći uspjeh što su pored njega gradonačelnik i predsjednik Karate saveza koji stoje uvijek iza njega i podržavaju ga na njegovom sportskom putu.

Naglasio je da je sa svojih 59 godina uglavnom najstariji na svim natjecanjima, ali karate je sport koji se može igrati dugo godina. Postoji još jedan s 62 godine koji još nastupa. Vrsni karatist koji ima bogatu kolekciju medalja pojasnio je da mu se u zadnje vrijeme poklopilo mnogo toga, uz dobro znanje i podlogu, te konstantno treniranje, pa je i zato osvojio čak pet medalja.

-Već sam 40 godina u karateu, danas sam već djed, ali nastavljam dalje dok god mogu. Zahvalan sam predsjedniku Banoviću koji me prijavljuje u puno kategorija, jer ih naš sport ima. Pamtim da sam za Poreč prvu medalju, brončanu, osvojio još 1983., rekao je Rešidović i najavio da uskoro idu na nova natjecanja, pa i na Balkansko prvenstvo početkom ožujka gdje se natječu države od Turske, Grčke i Albanije do Slovenije.

-Ja, kao djed s 59 godina treniram i još ostvarujem dobre rezultate. Počnite se baviti sportom jer vam on može dati dosta, zaključio je Rešidović.

Banović je kazao da su zadovoljni s klubom koji je najbolji u Istri po rezultatima, a veseli ga što imaju uzraste od vrtića do Rešidovićevih 59 godina. Najmanji također ostvaruju dobre rezultate, a svakako je istaknuo ekipu veterana koji su već godinama prvaci države. Finida, inače, broji stotinjak članova.

POREČ: Uhićen jer je pištoljem prijetio ženi i muškarcu

Porečke odbojkašice upisale treću pobjedu u nizu