in

Porečke odbojkašice upisale treću pobjedu u nizu

Odbojkašice Poreča pobijedile su i treću utakmicu u nizu, ovoga puta ekipu ŽOK Osijek rezultatom 3:0 (25:10; 25:20; 25:22) za 70 minuta igre.
Od samog početka utakmice porečke odbojkašice krenule su maksimalno, siguran prijem, igra u obrani i blok. Što je bilo možda odlučujuće odlična igra tehničarke Rudy Renko Ilić koja je razigrala loptama kompletnu ekipu tako da su napadi bili brzi i sigurni. Kroz sva tri seta imponirala je sigurna igra Porečanki koje jednostavno nisu dale gošćama šansu da se vrate u utakmicu.

Igra Osječanki u drugom i trećem setu pokazala je dijelom njihovu kvalitetu, na što su Porečanke odgovarale sve boljom igrom. Vrijedi izdvojiti pobjedničke poene trećeg seta koje je odigrala Lea Banko pri rezultatu 23:22. Prvo je razornim smečom donijela 24. poen, a zatim as servisom zaključila utakmicu.

Ovim pobjedom odbojkašice Poreča osigurale su opstanak u Superligi. Za teoretsku  potvrdu opstanka potrebna im je još pobjeda u Poreču protiv ekipe Olimpika ili Splita, što uz ovakvu igru ne bi trebao biti veći problem.

Poreč sljedeće dvije utakmice igra u Splitu, a prva domaća utakmica igrat će se 14. ožujka što bi trebala biti i definitivna potvrda ostanka u Superligi.
Poreč je nastupio u sastavu: Nina Boras, Nika Levak, Rudy Renko Ilić, Lea Banko, Matea Vekić, Larisa Pauletić, Rebecca Scoria, Helena Plazinić, Erika Momić, Morgan Broke Marie, Karla Udovičić i Marina Ćorić. Trener Cristian Piazzese.

Izvor: Odbojkaški klub Poreč (OK Poreč)

POREČ: Prijem za uspješnog karatistu Amira Rešidovića, jedinog s čak pet medalja na državnim natjecanjima

POREČ: Na parkingu kod škole stiže nova i modernija naplatna kućica