in

POREČ: Prvi Valamar Kup u mačevanju donio sjajan rezultat – Članovi Špade puni medalja

Foto MK Špada Poreč

Proteklog vikenda, 17.  i 18. veljače, održan je 1. Valamar Cup u mačevanju, odigran u sportskoj dvorani hotela Diamant. Uz domaćina turnira MK Špada Poreč, odazvali su se klubovi iz Zagreba, Karlovca, Osijeka, Splita te natjecatelji iz Slovenije, Italije i Slovačke.

Foto MK Špada Poreč
Foto MK Špada Poreč

U mix kategorijama za najmlađe natjecatelje medalje su osvojile Špadine mlade nade pa su do 9 godina osvajači bili: Artur Mijatović – zlato, Aurora Karabašić – srebro, Oleksii Kompaniets – bronca, a do 11 godina zlatom se okitila Valerija Mijatović, srebrom Roko Deković, a broncom Tara Hodžić. 

Za istaknuti su i osvajači brončanih medalja u kategoriji dječaci do 15 godina Luka Paljuh i u kategoriji kadetkinja Nina Sladonja.

Napeto je bilo u kategoriji kadeta gdje se borba za odličja odigravala između klupskih kolega. Dečki iz MK Špade, zlatni David Mahne, srebrni Erik Todorović i brončani Lovro Paljuh, pokazali su se kao jaki protivnici za Europsko Prvenstvo u Napulju, koje starta već danas.

Za kraj turnira odigralo se ekipno natjecanje koje je uvijek zanimljivo i za natjecatelje i za gledatelje. Najuzbudljiviji je bio meč za zlato, a bila je to borba između ekipe „Špada dječaci” (Roko Deković, Vito Hodžić i David Mahne) te gostiju iz Slovenije. Nakon prve tri borbe svakog natjecatelja iz tima, ekipa Špade bila je daleko od pobjede. Sljedeća runda bila je uspješnija a na samom kraju kapetan ekipe Mahne žestokom je borbom uspio izjednačiti rezultat. Nažalost, zadnji bod ipak su postigli susjedi Slovenci a MK Špada je osvojila srebro. 

Bio je to uspješno odrađen turnir u organizaciji MK Špade i sponzora Valamar.

U narednim mjesecima mačevaoci MK Špade pripremati će se za državno prvenstvo koje se održava u svibnju i upravo je naš grad izabran za domaćina najvažnijeg natjecanja u mačevalačkoj sezoni.

Rezultati:

U9 MIX

1. MIJATOVIĆ Artur

2. KARABAŠIĆ Aurora

3. KOMPANIETS Oleksii

U11 MIX

1. MIJATOVIĆ Valerija

2. DEKOVIĆ Roko

3. HODŽIĆ Tara

5. MIJATOVIĆ Artur

U13 muški

12. MAZALOVIĆ Borna

U13 žene

5. KARABAŠIĆ Tia

8. KRUHOVA Albina

U15 muški

3. PALJUH Luka

7. HODŽIĆ Vito

U15 žene

6. KARABAŠIĆ Tia

13. KRUHOVA Albina

Kadeti

1. MAHNE David

2. TODOROVIĆ Erik

3. PALJUH Lovro

7. HODŽIĆ Vito

9. PALJUH Luka

Kadetkinje

3. SLADONJA Nina

Ekipno natjecanje

2. MK SPADA BOYS (DEKOVIĆ Roko, HODŽIĆ Vito, MAHNE David)

8. MK SPADA GIRLS (KARABAŠIĆ Tia, KRUHOVA Albina, SLADONJA Nina)

Izvor: Mačevalački klub Špada

Foto di Mikes-Photography da Pixabay

Bez vode 22. veljače nekoliko ulica u Poreču

Foto Pučko otvoreno učilište Buje

BUJE: U petak predstavljanje knjige Ornelle Urpis „Mnogi životi – Priče o migracijama kroz vrijeme“