in

Poreč se iz Sesveta vraća s dva boda

Rukometaši Poreča vraćaju se kući s dva boda. U petom kolu Lige za prvaka slavili su nad Sesvetama te im se tako, na neki način, osvetili za poraz u Kupu Hrvatske. Porečani tako na polovici puta Lige za prvaka imaju tri pobjede i dva poraza. U šestom kolu u Poreč stiže Varaždin 1930, a ta je utakmica na rasporedu u srijedu, 2. lipnja, u 19 sati.

Od prve minute vidjelo se da je Poreč ušao bolje u susret te je do sedme minute poveo +3 (5:2). Čvrsta obrana na čelu s golmanom Ivanom Vekićem namučila je Sesvete, a da nije bilo izgubljenih lopti na strani Poreča ta bi prednost bila i veća. Najbliže su Sesvete u prvom poluvremenu stigle na 4:6 golom J. Topića, ali nakon toga je sastav Ilije Lovrinovića povećao na +4. Upravo se ta rezultatska prednost održala sve do odlaska na odmor kada je na semaforu stajalo 12:8 za gostujuću momčad.

Drugo poluvrijeme su odlično otvorile Sesvete, kaznile greške Poreča te u tri minute stigle na samo minus jedan (11:12). Nešto kasnije uspjeli su domaći i preuzeti vodstvo golom Darka Krndelja (14:13). No, Poreč se brzo popravio i uzvratio jako te poravnao rezultat. Zadnjih deset minuta bile su ključne, a s dva uzastopna gola Filipa Glavaša i Mateja Medveda otišli su na +2 te kasnije podebljali to za slavlje 24:21.

Najefikasniji kod Poreča bio je Filip Glavaš s devet pogodaka, a 4/4 imali su Arman Ikanović i Antonio Ljubić. Na vratima je Ivan Vekić upisao sedam obrana. U redovima Sesveta istaknuo se Darko Krndelj sa šest golova, a Filip Perić sakupio je pet obrana.

Liga za prvaka, 5. kolo:
MRK Sesvete – RK Poreč 21:24 (8:12)

MRK Sesvete: Perić 5 (3+2), Kahlina; Krndelj 6, Topić 1, Potnar 1, Žaja, Matić, Papić 1, Strbad 3, Vusić 2, Šuker, Krešić 3, Štrković, Gavrić, Sirotić 3, Finek
Sedmerci: 4/7
Isključenje: 2 minute (Potnar)

RK Poreč: Krbavčić, Vekić 7 (4+3);Muranović, Nikić, Mataija 2, Medved 2, Petrov, Moslavac L. 2, Malinarich, Rađaković 1, Plovanić, Moslavac K., Ikanović 4, Vinković, Glavaš 9, Ljubić 4
Sedmerci: 6/8
Isključenje: 4 minute (Ljubić 2, Glavaš 2)

POREČ: NK Jadran nakon zadnje pobjede igra za naslov prvaka

HZZO snizio cijene PCR testova: Evo koliko koštaju u Istri