in

Poreč spreman za Festival rukometa – Stiže 2.000 sudionika. Lijepe vijesti za navijače

Foto Tanja Kocijančić

Jedna manifestacija tek što je završila, a počinje druga. Nakon Vinistre, porečku ljepoticu Žatiku preuzimaju rukometašice i rukometaši. Počinje Festival rukometa. U gradu sporta, kako mnogi vole nazivati Poreč, od srijede 11. pa sve do 24. svibnja trajat će rukometni dani. I lijepa vijest za navijače – na sve utakmice i događanja možete ući besplatno!

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Jedinstvena priredba hrvatskog sporta pod nazivom Festival rukometa okupiti će oko 2000 sudionika. Cijelu manifestaciju, ali i mali prijem za rukometni klub Poreč koji je nakon 2013. godine ponovno sudionik završnice Kupa te jedini klub koji ima svoje predstavnike u svim završnicama mladih rukometaša, ali i sve ono što grad Poreč nudi ovaj mjesec, brojnim medijima jutros su predstavili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, Voditelj ureda za odnose s javnošću HRS-a Drago Ćosić, predsjednik Sportske zajednice Poreča Aleksandar Beaković, dopredsjednik RK Poreča Eduard Džoni te trener u školi rukometa Vedran Mataija.

Festival rukometa počinje u srijedu završnicom kadetskog natjecanja. Za to su rezervirane dvije dvorane, Veli Jože i Finida. Borbe za medalju te završnice održat će se u Žatiki kao predigra muškom finalu Kupa.

Četvrtak nam donosi dva susreta ženskog polufinala: u 17 sati igraju Bjelovar i Zrinski, a nakon toga u 19 sati Podravka Vegeta i Lokomotiva. Dan kasnije, već u 9 sati počinje seminar trenera. Brojni sjajni predavači dio su te priče, a ona okuplja gotovo 600 sudionika. I traje sve do nedjelje. Tu će biti sva četiri izbornika hrvatskih muških selekcija, dva izbornika ženskih reprezentacija, Lino Červar kao koordinator muških ekipa, sjajni dr. Ranko Rajović, specijalist interne medicine i doktor sportskih znanosti, legendarni vratar Vlado Šola itd. Isti dan čekaju nas i polufinalni susreti rukometaša. U 17 sati na teren će pobjednik susreta Nexe/Bjelovar (igra se 10. svibnja) protiv Sesveta, a onda u 19 sati PPD Zagreb i Poreč.

Subota je uz seminar trenera rezervirana za polufinale kadetskog natjecanja. Ono će se održati u Velom Joži jer je finale rukometašica na zahtjev HTV-a pomaknuto na 17.00 sati.

U nedjelju pak slijedi završni dio Seminara trenera, utakmice za 3. i 1. mjesto kadeta te veliko finale rukometaša u 18.00 sati. U poluvremenu te utakmice biti će obavljen i ždrijeb kvalifikacija za Paket24 Premijer ligu u kojemu sudjeluju Umag, Karlovac, KTC i Metković-Mehanika.

Posebnu draž ovogodišnjem Festivalu rukometa daje činjenica se RK Poreč našao među polufinalistima. A to je prvi put od 2013. godine. Izuzetno zadovoljstvo tom činjenicom istaknuli su i gradonačelnik Poreča, ali i predsjednik Sportske zajednice te dopredsjednik kluba. Trener u Školi rukometa Vedran Mataija naglasio je da su neizmjerno sretni što se u svim kategorijama završnica koje se organiziraju sljedeća tri tjedna u Poreču nalaze i rukometaši toga kluba što je samo potvrda dobroga rada, ali i osigurane budućnosti Poreča. Seniorska momčad je inače ove sezone uz brojene promjene i ozljede osvojila 5. mjesto u Paket24Premijer ligi te osigurala polufinale hrvatskog rukometnog Kupa.

I za kraj ponovimo još jedanput, Hrvatski rukometni savez odlučio je otvoriti vrata Žatike svima koji žele vidjeti bilo koju od tih manifestacija. 

Konačan raspored Festivala rukometa pronađite ovdje:

Izvor Hrvatski rukometni savez

Foto KREG Galatea

FUNTANA/VRSAR: Izvrsni rezultati i puno medalja za Galateice na Gazela kupu

lisice mup policija

UMAG/KARIGADOR: 22-godišnjak osumnjičen za pokušaj ubojstva