in

POREČ: Sve osim ‘petice’ za ovu sezonu Šuranove ‘lake konjice’ bila bi nepravda

Foto NK Jadran - Facebook

Portal Istrasport.eu prenosi rezime vrlo uspješne sezone za seniorsku momčad NK Jadran Poreč. Period od 26 kola na kraju sve kaže. Nitko ne može reći da Jadran nema momčad za drugo mjesto, štoviše, možda su i do naslova mogli, iako u posljednjih 90 minuta nisu bili blizu. Međutim, Šuranova „laka konjica” cijele je sezone bila na vrlo visokom nivou.

Jadranu je problem nedostatak ambicija i ovog ljeta moraju pokušati osigurati temelje za pokušaj promocije u viši rang. Jednostavno, šteta je da im se dogodi sindrom nekih klubova koji su uvijek u vrhu, a nikad ne napreduju.

Poreč i Jadran to mogu, momčad je odlična, a samo ukoliko zadrže postojeći kadar, Šuran će stvoriti „škvadru” koja se može „potući” za neka od prvih mjesta.

NAJVIŠE IGRALI

Labinjan Antonio Pavlić na golu je proveo 2287 minuta, najviše od svih nogometaša Jadrana, a Oliver Sumić ga slijedi s 2159 minuta. Kostur momčadi s preko 2000 minuta čine još Paolo Bernobić i Vedran Radman.

NAJVIŠE ZABIJALI

Andrea Maružin stigao je u Poreč kako bi ozbiljno zaigrao seniorski nogomet i prvu je sezonu okončao s 13 pogodaka, najviše od svih igrača Jadrana. Po 12 pogodaka postigli su sada već bivši igrač kluba Emanuel Valenta (sve na jesen) te Oliver Sumić.

NAJVIŠE KARTONIRANI

Ako smijemo tako reći, najviše u duel kasni Vedran Radman, koji je u minuloj sezoni definitivno postao ozbiljni trećeligaški veznjak. Zaradio je čak devet žutih kartona. Po pet su dobili stoperi Bernobić i Ilić.

NAJBOLJI

Nije baš lako reći tko je bio najbolji. Emanuel Valenta odigrao je fantastičnu jesen, ali je Oliver Sumić bio najkonstantniji u visini izvedbe. Igor Lepinjica je nosio dio sezone Jadran, a treba spomenuti i prvog strijelca Maružina.

OTKRIĆE

Upravo je Andrea Maružin 20-godišnjak koji u Pazinu nije mogao do ozbiljne minutaže, pa se njegovih 13 golova mora okarakterizirati kao „otkriće”. Osim potvrde kvalitete Radmana, možda treba istaknuti i 21-godišnjeg Paola Bernobića koji je odigrao sezonu na visokoj razini.

KONAČNA OCJENA

Ako je naslov prvaka „čista petica”, onda ovakvo drugo mjesto Porečana moramo okarakterizirati kao „klimavu peticu”. Nisu imali velike ambicije, ali je trener Dalibor Šuran napravio odličan posao sa evidentno kvalitetnim kadrom pa treba reći da Porečani za minulu sezonu zaslužuju najvišu ocjenu.

J.P.

Autor: Nogometni klub Jadran-Poreč

POREČ: Vijećnici odlučuju tko će obavljati gradski prijevoz električnim autobusom i biraju novog ravnatelja vrtića

Porezna i carinska inspekcija na terenu u nadzoru fiskalizacije