in

POREČ: SZGP nudi stručnu pomoć sportskim klubovima i udrugama

Predavanje u organizaciji Sportske zajednice Grada Poreča

Stručni suradnik Sportske zajednice grada Poreča, Zoran Jendrašić, osmislio je program stručne pomoći sportskim klubovima i udruga Grada Poreča, što je nastavak rada na podizanju stručne kvalitete rada SZGP nakon pokretanja pilot projekta uvađanja „Univerzalne sportske škole” u vrtiće grada Poreča.
Program se sastoji od niza stručnih predavanja i pokaznih vježbi namijenjenih prvenstveno stručnom kadru, trenerima i voditeljima sportskih klubova i udruga članova SZGP.

Foto SZGP - Loris Benassi
Foto SZGP – Loris Benassi

Cilj programa stručne pomoći SZGP je prenašanje najnovijih saznanja iz područja kineziologije, a koja su primjenjiva u radu naših klubova, čime će se podići prvenstveno kvaliteta vođenja trenažnih procesa – treninga, kao i sam rad u klubovima, a što će za krajnji cilj imati što pravilniji sportski razvoj prvenstveno najmlađih članova naše sportske zajednice.
Teme koje će se obrađivat su raznolike od metodike rada, prevencije od ozljeda, rehabilitacije, pravilne prehrane sportaša, sportske psihologije, praktičnog prikaza treninga sa različitim dobnim uzrastima,…kao i teme koje će treneri sami izabrati. Predavanja će voditi stručne osobe po izabranim temama.
Program je započeo proteklog ponedjeljka u dvorani Žatika u suradnji sa Udrugom kineziologa Poreč, predavanjem dr.sc. Lorisa Benassija  “Metodika u trenažnom radu s djecom predškolskog uzrasta” koji je na stručan i zanimljiv način prenio trenerima NK Jadran, Ženskog kuglačkog kluba Istra i Jedriličarskog kluba Horizont osnove metodike rada, odnose s roditeljima malih sportaša, kako planirati trening na dnevnoj, tjednoj i godišnjoj osnovi.

Predavanju je bio prisutan i predsjednik SZGP-a Aleksandar Beaković, koji je izrazio zadovoljstvo pokretanjem programa ali i nezadovoljstvo odazivom klubova i trenera kojim je program prvenstveno namijenjen.

SZGP će organizirati još 2 – 3 predavanja  tijekom svibnja i lipnja, nakon čega slijedi ljetna pauza. Nastavak programa predviđa se za jesen, početkom nove sportske sezone.

Ilustracija Pixabay voda špina

Bez vode u petak 13. svibnja dio Poreča

Iguana - Ilustracija-Foto Sandra Pape za Pixabay

Ministrica s Prijateljima životinja o izmjenama zakona: Otvorena tema trgovine egzotičnim životinjama