in

Poreč u zadnjim sekundama odnio dva boda iz Dubrave

Poreč se iz Dubrave vraća s nova dva boda nakon slavlja 26:25 (12:12) u posljednjim trenucima. U utakmici koja je u većem dijelu protekla u egalu, Bruno Ćopić i Antonio Ljubić omogućili su važno slavlje koje Poreč dovodi u mogućnost za borbu za mjesto u Europi.

Do kraja Lige za prvaka i početka razigravanja za treće i četvrto mjesto ostala su još dva kola, a Poreč još treba snage odmjeriti s PPD Zagrebom i Goricom. Gorica, koja je također u borbi za četvrto mjesto, u sklopu ovog kola igra s Nexeom, zatim Dubravom te u posljednjem kolu dolazi u Poreč. Čeka nas zanimljiv rasplet sezone.

Dosta nestrpljivo obje su strane ušle u utakmicu, uz nerealizirane čiste prilike. Tako je do prvog gola došlo tek u četvrtoj minuti, a samo dvije minute kasnije Dubrava je bila na 2:0. Porečani su do prvog gola stigli u šestoj minuti preko Luciana Krajcara, a upravo on i zabija sljedeća dva za 3:2. Dubravi je trebalo šest minuta da pronađe put kroz porečku obranu.

Da se Poreč dodatno ne odvoji pobrinuo se Dominik Marković s tri obrane i pomogao svojoj momčadi da u 21. ulovi priključak (7:7). Crveni karton Krajcara u 19. minuti poljuljao je igru Poreča što se najviše osjetilo pred kraj prvog poluvremena i početkom drugog.

Od 12:12 na odmoru Dubrava je otišla na 15:12. Utakmicu na početak vraćaju Bruno Ćopić i Antonio Ljubić (16:16). Od tog trenutka krenula je napeta igra gol za gol koja se zadržala sve do posljednjih pet minuta utakmica. Dvije minute prije kraja Marković brani sedmerac, Dubrava ima priliku za +2, ali i Ćopić ‘skida’ jedan na svojoj strani.

Egal na semafor vraća Marko Bajan (25:25). I onda dramatična završnica. Novi sedmerac za Dubravu, ponovno Ćopić spašava i ostavlja Poreču vrijeme za time-out i zadnji napad. Prvi pokušaj Poreč ne uspijeva realizirati, ali stvar spašava Ljubić koji u posljednjim trenucima zabija za važnu pobjedu.

Najefikasniji u redovima Poreča bio je upravo Antonio Ljubić sa šest pogodaka, a jedan manje upisao je Matija Car. Na vratima Bruno Ćopić sakupio je osam obrana (8/16). Dubravu je predvodio Ivan Barbić s 12 pogodaka (sedam iz sedmeraca), a Dominik Marković imao je devet obrana (9/35).

Trener Ilija Lovrinović kratko je prokomentirao večerašnju napetu utakmicu: “Ne znam šta bi rekao,mislim da nas je netko nagradio za trud koji smo uložili u ovu utakmicu, nismo bili kompletni, došli smo bez Petrova i ostali smo bez Krajcara u 19. minuti, da je otišla utakmica na drugu stranu ne bi bilo nezasluženo. Čestitam svojim dečkima na osvojena dva boda.”

Strijelac odlučujućeg pogotka i ujedno najefikasniji igrač Poreča večeras Antonio Ljubić podijelio je s nama svoje viđenje utakmice: “Bila je to jedna jako teška i neizvjesna utakmica do samoga kraja. Na kraju nas je sreća pomazila i nosimo kući jako važna dva boda koja su nas ostavila u utrci za četvrto mjesto i odlazak u Europu. Sada nas čeka dva dana odmora pa se vraćamo treninzima i pripremama za sljedeću utakmicu.”

Porečani za tjedan dana ponovno putuju u Zagreb, ovaj put kod prvaka Hrvatske  RK PPD Zagreb, utakmica je na rasporedu u petak 21.04.2023. u 17:00.

Paket24 Premijer liga, Liga za prvaka, 8. kolo:
Poreč – Dubrava  26:25 (12:12)

Poreč: Vladić 1 obrana (1+0), Ćopić 8 obrana (5+3); Muranović, Popović, Krajcar 3, Car M. 5, Boka 1, Krupić 4, Malinarich 1, Rađaković 4, Čipraka, Ikanović 2, Bajan 1, Bošnjak Ljubić 6
Sedmerci: 2/4
Isključenja: 4 minute (Ikanović 4)

Dubrava: Matov, Marković 9 obrana (8+1), Markoci Petreković, Jurković, Molc 3, Barbić 12, Delić 2, Mandić, Bjeliš, Majdak, Farkaš, Sofić, Vidmar, Čulo 3, Goluža, Komljenović 5
Sedmerci: 7/10
Isključenja: 14 minuta (Molc 4, Bjelić 2, Delić 2, Čulo 2, Komljenović 4)

Izvor Rukometni klub Poreč

brzina foto policija mup akcija

Radari u Istri u subotu 15. travnja 2023.

Foto di Gerd Altmann da Pixabay

Žena (74) dala lažnom policajcu 9.500 eura