in

POREČ: Veterani Jadrana sedmi put prvaci

Veterani NK Jadran-Poreč osvojili su sedmi put zaredom titulu prvaka Županijske nogometne lige veterana – Skupina sjever. Ekipa koju vodi trener Alena Riosa je 22 prvenstvene utakmice odigrala bez poraza, s 19 pobjeda i tri neriješena rezultata.

Impresivna je i gol razlika od 118:29 (u prosjeku preko 5 postignuta gola po utakmici), a među brojnim igračima koji su postizali golove posebno su se istaknuli Edi Akilić s 28 i Andrea Darrer s 26 golova. Ova dva igrača su ujedno i najbolji strijelci lige, što daje dodatnu vrijednost osvojenoj tituli.

Ali za veterane Jadrana nema odmora, jer ih već sljedeći tjedan očekuju novi izazovi. U završnici veteranskog prvenstva Istre očekuju ih uzbudljivi dvoboji s prvacima drugih dviju veteranskih liga Istre – Skupine centar i jug, a to su Pazin veterani iz Pazina i Stari Grad iz Pule, koji su također pobijedili u svojim ligama.

Završnica 3 prvaka pojedine skupine se igra po sistemu „trokut“ svatko sa svakim, a ždrijebom je određeno da se u prvoj utakmici sastaju veterani NK Jadran-Poreč i NK Stari Grad iz Pule.

Ova utakmica se igra u ponedjeljak, 17. lipnja, s početkom u 19 sati na stadionu Veli Jože u Poreču.

Poražena ekipa iz prve utakmice igra u četvrtak 20. lipnja s veteranima Pazina, dok pobjednik s istom ekipom igra 24. lipnja, s time da je svaka momčad domaćin u jednom susretu.

Ljubitelji nogometa će tako moći uživati u majstorijama igrača, među kojima su neki ne tako davno „gazili“ i prvoligaške travnjake, kao što su Bonaca, Šuran, Vokić, Šakota i Viljanac kod Porečana, zatim Pauletić, Stranić, Vale, Petrović, Fornažar, Tomišić i Foško kod veterana Pazina, te Galešić, Rakovac, Frank, Kostić, Banović, Gnip i Kolić kod Staroga Grada.

A bit će tu i mnogih drugih poznatih i manje poznatih imena s istarskih nogometnih travnjaka i šire.

U ponedjeljak u Puli Dan ljubaznosti u prometu

U sjajnoj atmosferi Žatike mlada HRVATSKA nadigrala BELGIJU – Ivić: “Za reprezentaciju se uvijek gine”