in

U sjajnoj atmosferi Žatike mlada HRVATSKA nadigrala BELGIJU – Ivić: “Za reprezentaciju se uvijek gine”

Foto HRS

U sjajnoj atmosferi porečke dvorane Žatika Hrvatska je u nedjelju nadigrala Belgiju 28:19 (15:9) i tako s pobjedom, ispred domaćih navijača, okrunila sezonu na izmaku. Hrvatska je osigurala prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini te će prvu fazu Europskog prvenstva 2020. odigrati u austrijskom Grazu.

U nastavku donosimo izjave izbornika muške seniorske reprezentacije Line Červara te reprezentativaca Filipa Ivića, Davida Mandića i Luke Mrakovčića.

Lino Červar, izbornik muške seniorske reprezentacije
Mladi igrači koji manje igraju pokazali su čvrstu volju i energičnost i odlučnost. Naravno da sam zadovoljan i trebam im čestitati, dali su sve od sebe tako da smo ovaj težak ciklus izdržali. Hvala i odličnoj publici.

Filip Ivić, reprezentativac Hrvatske
Hvala mojim suigračima koji su dali svoj maksimum od prve do zadnje minute, dali smo svoj maksimum i nismo podcijenili Belgiju. Za reprezentaciju se uvijek gine i daje se sto posto. Čestitam svima, hvala divnoj publici koja nas je bodrila od prve do zadnje minute, čestitke Belgiji i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili.

David Mandić, reprezentativac Hrvatske
Kraj je sezone, svi smo dobili šansu, dobro smo odigrali, bili su teški uvjeti, ali što je tu je. Mi smo dali sve od sebe i zaslužena pobjeda Hrvatske.

Luka Mrakovčić, reprezentativac Hrvatske
Dobili smo priliku mi mlađi, mislim da smo to dobro iskoristili. Dobro smo se pripremili za utakmicu, stisnuli smo obranu i dobro funkcionirali u napadu i to je bio naš recept. Mislim da smo pokazali jednu mušku igru i da smo ostvarili ono po što smo došli u Poreč, a to je pobjeda. 

Izvor&Foto: HRS

POREČ: Veterani Jadrana sedmi put prvaci

POREČ: Audicije za upis u osnovnu glazbenu i plesnu školu