in

Porečani izgubili od PPD-a Zagreb

Momčad Poreča upisala je poraz od PPD Zagreba na domaćem terenu. Zagrebaši su bili bolji rezultatom 32:17 (17:7) što je i očekivano s obzirom na situaciju u porečkoj ekipi. Igrači Ilije Lovrinovića sada se okreću prema posljednje dvije utakmice u sezoni, a to su gostovanje kod Dubrave te na domaćem terenu sraz protiv Sesveta u borbi za treće mjesto.

Rukometaši Poreča sam su susret dobro otvorili pa preko Filipa Glavaša poveli 2:1. Bilo je tu i prilike za +2, ali PPD Zagreb brzo kažnjava izgubljene lopte Poreča te stvara seriju 5-0 za 6:2. U igri Poreča priliku su dobivali mladi igrači kluba poput Alana Muranovića, Tonija Vinkovića i Ariana Lugara, a trener Ilija Lovrinović morao je kombinirati jer su u sastavu nedostajali Antonijo Pribanić, Matija Rađaković i Vedran Mataija.

Poreč je bez gola bio punih 12. minuta, post prekida Luka Moslavac (3:7). Kvaliteta Zagreba je neupitna, a desetkovani Poreč trudio se koliko je išlo. Do +10 gostujući sastav došao je pred kraj prvog poluvremena, Poreč je za ovaj susret izgubio i Armana Ikanovića koji je dobio neugodan udarac u koljeno, a na semaforu je stajalo 7:17.

Drugo poluvrijeme nije donijelo velike promjene, osim što su iz redova Poreča svi dobili minutažu na terenu. Zagreb je sigurno držao svoje stečeno vodstvo, a Poreč je sredinom poluvremena uspio smanjiti na minus sedam (14:21). Posljednjih deset minuta pomlađeni sastav Poreča davao je sve od sebe na terenu, ali nisu mogli držati visoki tempo Zagreba koji je na kraju slavio 32:17.

Najefikasniji kod Poreča bio je Luka Moslavac s četiri pogotka, dok su po tri upisali Arian Lugar, Luka Radunović i Filip Glavaš. Na vratima je Erik Krbavčić upisao pet obrana. Kod Zagreba istaknuo se Csaba Leimeter sa šest zgoditaka, a vratari Ristanović-Jandrić-Ašanin zajedno su skupili šest obrana.

Pretposljednje kolo Lige za prvaka na rasporedu je u nedjelju, 13. lipnja, kada Porečani gostuju kod Dubrave.

Liga za prvaka, 8. kolo:
RK Poreč – RK PPD Zagreb 17:32 (7:17)

RK Poreč: Krbavčić 5 obrana (5+0), Vekić 1 obrana (1+0); Muranović, Medved, Lugar 3, Petrov, Moslavac L. 4, Malinarich 1, Čipraka, Radunović 3, Moslavac K., Ikanović, Vinković 2, Glavaš 3, Ljubić 1
Sedmerci: 3/3
Isključenja: 2 minute (Muranović 2)

RK PPD Zagreb: Ristanović 2 (2+0), Jandrić 2 obrane (2+0), Ašanin 2 obrane (2+0); Mrakovčić 2, Mandić 4, Klarica 3, Burić 1, Srna 3, Stojnić 1, Perić, Laljek, Matanović 5, Ravnić 4, Hrstić, Leimeter 6, Vlah 3
Sedmerci: 3/5
Isključenja: 8 minuta (Srna 4, Stojnić 4)

Toliko je bio pijan da ga policija nije uspjela alkotestirati

POREČ: Pri kraju obnova ceste od LaCopa do Parensa