in

POREČ: Pri kraju obnova ceste od LaCopa do Parensa

Obnova pri kraju - Foto Tanja Kocijančić

Još nekoliko sitnica treba obaviti prije nego se prometnica od trgovačkog centra LaCop do Parensa u Poreču otvori za promet. Obnova ove ceste počela je u travnju a otvaranje će uslijediti nakon što MUP i ostale institucije daju odobrenje.

Pri kraju obnova ceste LaCop – Parens – Foto Tanja Kocijančić 10.06.2021.

Kako smo već pisali, radi se o dionici nekadašnje državne D75 ceste, koja je izgradnjom porečke zaobilaznice u punom profilu došla pod lokalnu ingerenciju.

Projekt obnove podrazumijeva rekonstrukciju kolničke rekonstrukcije u pravcu sjever – jug: od kružnog raskrižja na Ulici Mate Vlašića kod centra LaCop do križanja s kružnim raskrižjem Parens, te pravac istok – zapad: od križanja s Ulicom Bernardo Parentin do križanja s ulicom koja vodi do Obrtničkog doma.

Pri kraju obnova ceste LaCop – Parens – Foto Tanja Kocijančić 10.06.2021.

Obnovljena je kolnička konstrukcija u dužini od oko pola kilometra, zamijenjeni su dotrajali semafori, signali uređaji i ostala oprema. Napravljeni su novi nogostupi koji su prošireni zbog veće sigurnosti pješaka, a dodani su nogostup na sjeveroistočnom dijelu raskrižja i pješački prijelaz. 

Ukupna vrijednost projekta je oko 2,5 milijuna kuna + PDV. Izvođač radova je tvrtka CPK iz Kopra koja je odabrana kao najpovoljniji ponuditelj u postupku javne nabave, dok je nadzor nad investicijom dobila porečka tvrtka V.T.M.

Zbog ovih radova promet se od kraja travnja odvija zaobilazno kroz druge dijelove grada.

Pri kraju obnova ceste LaCop – Parens – Foto Tanja Kocijančić 10.06.2021.

Porečani izgubili od PPD-a Zagreb

Pula: Položeni vijenci u znak sjećanja na poginule mađarske mornare stradale u Prvom svjetskom ratu