in

Porečani izgubili od Valpovke na otvaranju završnice PH 1.HRL U17

Foto RK Poreč

Mladi rukometaši Poreča započeli su svoj put na završnici prvenstva Hrvatske utakmicom protiv Valpovke. Nakon vodstva na poluvremenu i dobre igre gotovo 30 minuta, Poreč nije uspio držati ritam Valpovke i na kraju je poražen 28:36.

poreč valpovka rukomet
Foto RK Poreč

Igrači Matije Rađakovića dobro su krenuli u susret protiv uvijek jake Valpovke te dobro držali ritam, a preko Mattea Knapića u osmoj minuti poveli 5:3. Ubrzo je Valpovka iskoristila greške naših igrača i serijom 3-0 preotela vodstvo. No, nisu dugo bili uspješni u tome i ubrzo ponovno Poreč bježi na +2 uz sjajno raspoloženog Tea Popovića te su s tom razlikom naši rukometaši otišli na odmor.

U nastavku, Valpovka je pojačala u obrani, povremeno prebacila na 5-1 i to je namučilo Poreč što je rezultiralo preokretom za +5 Valpovke (23:18). Poreč nije odustajao, uz potporu s tribina je davao sve od sebe da sustigne uz golove Martina Sebastiana Boke i Luke Malinaricha. Ali posljednjih deset minuta Valpovka je pojačala, a Poreč je teško stizao do prilike za gol stoga je susret završio 36:28. za Valpovku.

Poreč sutra čekaju dvije utakmice, prva je u 9 sati protiv Rudara te u 15 sati protiv Splita.

Najbolji kod Poreča bili su Teo Popović i Martin Sebastiano Boka svaki s po osam pogodaka.

Završnica PH, 1.HRL U17, skupina C, 1. kolo:
Valpovka – Poreč 36:28 (14:16)

Poreč: Aleksić, Prgić, Popović 8, Dinić, Andrić 3, Muranović, Toromanović, Labinac, Malinarich 4, Knapić 3, Brkić, Boka 8, Matošević, Žiković, Jelić 1, Sulejmani 1

Autor RK Poreč

miletić ivančić foto istarska županija

Miletić: I ove godine financijski podupiremo rad Istarskih domova zdravlja sa 750.000 kn

Foto Općina Marčana - novi vrtić

MARČANA: Vrtić Vrtuljak otvorio upise djece u novu pedagošku godinu