in

Porečani odigrali izvrsnu utakmicu, trener Šuran na bičikleti

Veliko slavlje u NK Jadranu

Nogometaši porečkog Jadrana jučer su odigrali gotovo pa savršenu utakmicu za trećeligaške okolnosti. Istina, protivnik nije bio raspoložen, a i stigao je u Poreč bez svog (po)najboljeg igrača Željka Tomića, ali svejedno, tko god da je danas bio nasuprot Jadranu, ne bi se bio dobro proveo na Velom Joži.

U prvih 15 minuta Jadran je osigurao pobjedu. Najprije je u osmoj fantastičnom loptom sa svoje polovice Igor Lepinjica pronašao na lijevoj strani Olivera Sumića koji se „sjurio“ po strani te ubacio za Andreu Maružinu koji s metra zabija za 1:0.

Isti akteri su bili prisutni i kod pogotka za 2:0 u 13. minuti. Slobodni udarac na 18 metara iskosa izveo je Lepinjica, a na petercu Maružin glavom zabija za 2:0. Nakon što su se momci iz Novog Vinodolskog malo probudili, uslijedio je period ravnopravne igre sve do početka nastavka.

Ponovno je Sumić na lijevom krilu, a njegov ubačaj iz trka Smolčić zabija u svoju mrežu s peterca za 3:0. Na 4:0 povisio je Sandro Užila, “pospremivši” novi ubačaj Sumića, a do kraja susreta lijepo porečko popodne zaokružio je s dva svoja pogotka David Ereiz.

Iako je cijela momčad Jadrana odigrala vrlo dobru utakmicu, ne bi bilo pošteno istaknuti dva ljevonoga majstora. Igor Lepinjica igra vjerojatno najbolji nogomet svoje karijere, a njegovog “partnera u zločinu” Olivera Sumića danas su gosti mogli zaustaviti samo pištoljem. Sjajna utakmica dva glavna aduta porečkog sastava, piše portal Istrasport.eu.


POREČ – SRC Veli Jože – III HNL ZAPAD – 19. KOLO
SUDAC: Patrik Pavlešić (Duga Resa) POMOĆNI SUCI: Željko Bučar (Duga Resa) i Ivan Batušić (Cvetković)

JADRAN – VINODOL 6:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Maružin A. 4′, 2:0 Maružin A. 14′, 3:0 Smolčić 49′ (ag), 4:0 Užila 71′, 5:0 Ereiz 80′, 6:0 Ereiz 86′

Žuti kartoni: Bernobić (Jadran) Tomić M., Preni, Grbac, Smolčić, Šmit (Vinodol)

JADRAN: Pavlić (78. Mišić), Leko, Ilić, Mofardin, Užila, Maružin A. (65. Tomić G.), Lepinjica (78. Videkić), Ivetić (66. Terlević), Sumić, Dujanić (54. Ereiz), Bernobić

Trener: Dalibor Šuran

VINODOL: Godinić, Petrinović A., Smolčić, Grbac, Tomić M. (74. Paić), Buljat (61. Šmit), Tonković, Lekaj (46. Peričić), Vidović (46. Begić), Preni (46. Lenac), Filipović

Trener: Zoran Škerjanc

Korona covid maska maskice zaštitne

Nedjelja – U Istri 7 novozaraženih, broj hospitalizirnaih porastao

ŽMINJ – Strašna nesreća kod Matika – Cesta zatvorena za promet zbog očevida