in

Porečani pobijedili u drugom kolu Paket24 Premijer lige

Foto Rukometni klub Poreč

Drugu uzastopnu pobjedu upisali su rukometaši Poreča u Paket24 Premijer ligi. Nakon domaćeg slavlja nad Moslavinom, Poreč je na gostovanju u Osijeku slavio 30:24 (12:10).

Igrači Ilije Lovrinovića ponovno su ušli nešto sporije u utakmicu, ali vrlo brzo su pojačali obranu i iz tranzicije poveli. Osijek je pokazao da kod kuće nikome neće lako prepustiti pobjedu, no nedostatak iskustva vidljiv je u 60 minuta. Nakon početnih 4:4 Poreč je stvorio prvu +4 razliku (9:5) golovima Antonija Ljubića i Filipa Perića, koja je bila dovoljna za rezultat na poluvremenu (12:10).

U prvih deset minuta nastavka domaća momčad pojačala je tempo i iskoristila greške Poreča da bi preko Davida Čička u 40. minuti poravnala na 17:17. I tada se sve prelomilo. Matija Rađaković sjajno pronalazi prostor za gol, dodaje i jedan sa sedmerca, a s druge strane uspješan je i Filip Perić za nova tri gola prednosti (20:17). Dobro izdanje Poreča popratili su i golmani Bruno Ćopić i David Vladić te je u 51. minuti bilo jasno da Poreč nosi dva boda kući. Utakmica je zaključena s 30:24.

Najefikasniji u redovima Poreča bio je Filip Perić s osam pogodaka, jedan manje dodao je Lucian Krajcar, a Matija Rađaković upisao ih je četiri. Bruno Ćopić na vratima upisao je sedam obrana od 14 pokušaja (50%), dok je David Vladić imao 7/24. Kod protivnika se iskazao Kuštrim Ninaj s pet zgoditaka.

“Zasluženo smo osvojili dva boda u Osijeku. Kao što sam i rekao prije utakmice, obrana će nam donijeti pobjedu i to se dogodilo. Izgledali smo dobro na terenu i vratari su imali odličan dan. Čestitam protivniku, ali i svojim dečkima na odličnoj utakmici”, rekao je trener Lovrinović nakon utakmice.

“Iza nas je teško gostovanje iz kojeg smo izašli kao pobjednici. Odigrali smo čvrstu i kvalitetnu obranu iz koje smo vukli Osijeku u leđa te polukontrom i kontrom slomili njihov otpor. U drugom poluvremenu su se uspjeli vratiti, ali smo pokazali svoju kvalitetu i mirnoću te priveli utakmicu kraju. Još jednom čestitke momčadi na prikazanom i idemo dalje utakmicu po utakmicu” bile su riječi najboljeg strijelca susreta, Filipa Perića.

Paket24 Premijer liga, Liga B, 2. kolo:
Osijek – Poreč 24:30 (10:12)

Osijek: Vujović 8 obrana (8+0), Sabljić, Barišić; Purić 3, Zrno 3, Mandarić, Čičak 3, Ninaj 5, Vastl, Mrvaljević 1, Carević, Vašarević, Lukac 4, Bolanča, Radović 4, Begović 1
Isključenja: 10 minuta (Zrno 4, Mrvaljević 2, Lukac 2, Radović 2)
Sedmerci: 2/2

Poreč: Ćopić 7 (7+0), Vladić 7 (7+0); Muranović, Krajcar 7, Car 2, Petrov, Boka, Krupić 1, Malinarich, Perić 8, Rađaković 4, Ikanović 2, Vinković 1, Bajan, Bošnjak, Ljubić 2
Isključenja: 12 minuta (Krajcar 4, Petrov 4, Krupić 2, Bošnjak 2)
Sedmerci: 3/4


Siniša Vernik

Crveni križ Bujštine - Dan prve pomoći - Foto Grad Novigrad

Crveni križ u Novigradu obilježio Svjetski dan prve pomoći

marijana liović

Velika pobjeda porečkih kuglačica u drugom susretu nove sezone