in

Porečanka IVANA DOJKIĆ u Bologni cilja na osvajanje talijanskog prvenstva

Hrvatska reprezentativka Ivana Dojkić iz Poreča potpisala je za Virtus Sedafredo Bolognu, talijanski klub koji je sezone 2020./2021. igrao polufinale i u Kupu Italije i u Prvenstvu. Ambicije vlasnika Zanettija i Bologne očito su porasle pa su već do sada angažirali brojne vrsne košarkašice a sada i sada našu reprezentativku Ivanu Dojkić koja je u Bologni već krenula s treninzima.

Ivana s novim suigračicama u Bologni

-Sretna sam i veoma uzbuđena što ću ove godine imati priliku predstavljati Virtus Segafredo Bolognu. Igrati u gradu košarke je veliko zadovoljstvo, sve je posvećeno nama i našem uspjehu. Sastavljena je kvalitetna ženska ekipa i cilj je osvajanje talijanskog prvenstva i što bolji plasman u Eurocupu. Također, svakim danom ću nastojati davati sve od sebe kako bi što više pridonijela rezultatu ekipe i vlastitom usponu u karijeri.

Ivana s novim suigračicama u Bologni

Objasnila je zašto pak nije otišla igrati u New York.

-Što se tiče odlaska u Ameriku ovog ljeta nije došlo do realizacije jer sam dala prednost Hrvatskoj reprezentaciji i odlasku na Eurobasket. Nakon odigranog Eurobasketa u dogovoru s klubom i agentom odlučeno je da zbog ovogodišnjeg rasporeda i tajmina lige WNBA bolji potez je ostajanje u Europi. U tome periodu posvetila sam se individualnom napretku i pripremi za sezonu u Bologni. Nakon europske sezone početkom ljeta sljedeće 2022. godine aktivira se već potpisani WNBA ugovor sa New York Libertyem, rekla nam je Ivana. 

Talentirana Porečanka, koja je u svojoj karijeri igrala u Zagrebu, Sloveniji, Mađarskoj, Rusiji i Češkoj, ove je godine bila jedna od važnijih igračica na Europskom prvenstvu koje se igralo od 17. do 27. lipnja u Francuskoj i Španjolskoj. Djevojke su prije toga bile na pripremama u Svetom Martinu na Muri ti Poreču gdje su odigrale niz prijateljskih utakmica.

korona covid ilustracija

Malo testiranih: U Istri tek tri novozaražena

U PAZINU se otvara izložba “Sa o Roma – 50 godina romskog Đurđevdana u Skopju”