in

Porečanka Laura Miloš četvrta po statistici primačica-pucačica u jakoj francuskoj ligi

Foto Hrvatski odbojkaški savez

Cijelo su ljeto bile u fokusu hrvatske sportske javnosti, barem one odbojci naklonjene, da bi se s ‘dugim rukavima’ interes za odbojku prebacio na nacionalna prvenstva. Laura Miloš, 27-godišnja primačica-pucačica hrvatske reprezentacije iz Poreča, odmah se po povratku s Europskog prvenstva ubacila u klupski program, u svom francuskom prvoligašu Saint Raphaelu, s kojim odrađuje posljednju godinu ugovora.

laura miloš foto hrvatski odbojkaški savez
Foto Hrvatski odbojkaški savez

–  Nakon reprezentacije sam se ubrzo priključila klupskim pripremama, imala sam tek četiri dana slobodno, tako da se baš i nisam stigla odmoriti. No, nadam se da to neće utjecati na moju formu, barem do kraja prvog dijela sezone, a i imam odličnu komunikaciju s trenerom pa je sve lakše.

Očito ne utječe, jer Laura je sjajno startala u novoj sezoni jake francuske prve lige, nakon sedam kola četvrta je po učinku svih primačica-pucačica u ligi.

–  Zapravo, sezonom sam zadovoljna, ali isključivo na individualnom planu, bilo je nekoliko zaista dobrih partija, ali što vrijedi kada smo kao klub u sredini tablice, na osmoj poziciji. Ja bih uvijek radije izabrala drugu opciju, da je ekipa bolje plasirana, a ja možda bila slabije individualno rangirana. Iako, moram i to reći, raspored nam je bio nemilosrdan u početku, igrale smo prva tri kola s klubovima iz samog vrha tablice. I tu smo zapravo igrale dobro, utakmice su trajale kao da igramo šest setova, gubile smo na razliku, ali smo – gubile. I nismo osvojile niti boda, što je sve plod našeg nedovoljnog iskustva kao ekipe. Srećom pa nas to nije frustriralo previše.

No, vi ste se svojim igrama isticali.

–   Nastavila sam igrati na onom nivou na kakvom sam bila u reprezentaciji, iskoristila sve ono što smo radili ljeti, i tu sam jako zahvalna izborniku Santarelliju. Dobila sam puno samopouzdanja. Uzgred, nadam se da će on i nadalje ostati na klupi naše reprezentacije, jer sam od početka ‘kliknula’ s njim, sviđa mi se jako njegov način rada, ima viziju, ima znanje, i baš mi je ‘legao’, i kao osoba i kao trener.

Saint Raphael, rekosmo, trenutno drži osmu poziciju nakon sedam kola, sa skorom 3-4…

–  Sada nam slijede susreti s ekipama protiv kojih moramo osvojiti bodove. Raspored je jako zgusnut, do kraja ožujka mora biti gotov ligaški dio, jer onda ide play-off, zato i igramo srijedom i subotom. Mi želimo u play-off, gdje ide prvih osam ekipa, i uvjerena sam da ćemo ga i izboriti.

Iako je tek prvi dio sezone, razmišlja li Laura možda već o idućoj, s obzirom da joj ugovor na ljeto ističe?

–  Naravno, još je rano misliti o tome, ali ću vam iskreno reći da pomalo razmišljam o promjeni sredine, o odlasku iz Francuske lige. Mislim da sam nekako prerasla ovu ligu, iako, s druge strane, jako mi se sviđa život ovdje a i sigurna sam da bi i u klubu željeli da ostanem. No, ja uvijek želim više, i nikada nisam zadovoljna postignutim, tako da bih se htjela oprobati u jačim ligama poput talijanske, turske, ruske… Odbojka je moj život, uživam u njoj, i želim još više napredovati – govori nam iskreno Laura kojoj su nastupi na EP ovog ljeta još uvijek svježi u sjećanju, pogotovo jer igra u Francuskoj, zemlji čija nas je reprezentacija u osmini finala izbacila iz daljnjeg natjecanja.

–  I da hoću ne mogu zaboraviti ljeto, reprezentaciju i taj posljednji poraz od Francuske za kojim još sve žalimo. No, barem imam neku malu satisfakciju, kažem pola u šali, pola u zbilji, jer u klubu sa mnom igra njihova reprezentativka na mojoj poziciji, koja mi je zamjena, i kojoj svojim dobrim igrama ‘ne dam ući na teren’. Također, igrali smo do sada s klubovima u kojima igraju neke njihove reprezentativke, pa smo pobijedili, tako da mi je i to na neki način melem na ranu – smije se Laura koja ističe kako je i tijekom klupske sezone u kontaktu sa svojim reprezentativnim suigračicama.

Izvor i foto Hrvatski odbojkaški savez

krv darivanje krvi crveni križ

Rovinj: Akcija darivanja krvi u srijedu

vrsar stolnoteniski klub paolo pulić najbolji u vinkovcima

VRSAR: Paolo Pulić najbolji u Vinkovcima