in

Rovinj: Akcija darivanja krvi u srijedu

Ilustracija - Darivanje krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Rovinj organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u srijedu, 10. studenog od 9 do 13 sati s pauzom do 14 sati i potom uz nastavak do 17 sati. Akcija će se održati u prostorijama Kluba umirovljenika Rovinj, Omladinska ulica 10.

Kako bi se zadovoljile sve potrebe zdravstva Republike Hrvatske za krvi i krvnim pripravcima, Gradsko društvo Crvenog križa Rovinj promovira davalaštvo krvi, okuplja darivatelje, dodjeljuje priznanja sukladno Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa u svrhu društvenog vrednovanja davatelja krvi,  vodi brigu i evidenciju o davateljima krvi, izdaje potrebne potvrde i organizira akcije darivanja krvi u Rovinju, Žminju i Balama vodeći brigu da priliv krvi tokom godine dnevno i mjesečno bude kontinuiran i ravnomjeran.

Svi mi, kada nam zatreba krv kao lijek, ovisimo isključivo o dobrovoljnim darivateljima krvi, a obzirom da krv nije moguće proizvesti na umjetan način i da je jedini izvor toga lijeka čovjek – darivatelj krvi, svi skupa i kao pojedinac i kao zajednica imamo obavezu učiniti sve što je u našoj moći kako ne bi došlo do manjka krvi.

đelo hadžiselimović snježana radetić vladimir torbica ugo musizza andi bančić porečdox 2021

OTVOREN POREČDOX – Film o Johnnyju Deppu i izložba fotografija F20.5 Glorije Lizde

Laura Miloš Foto Hrvatski odbojkaški savez

Porečanka Laura Miloš četvrta po statistici primačica-pucačica u jakoj francuskoj ligi