in

Porečanka na EUROPSKOM PRVENSTVU – Larisa Pauletić svoje će odbojkaško umijeće pokazati protiv Francuske, Njemačke, Turske…

Europsko odbojkaško prvenstvo U19 igrat će se od 22. do 30. kolovoza ove godine u Osijeku i Zenici, a boje hrvatske reprezentacije branit će i Porečanka Larisa Pauletić, dugogodišnja igračica Odbojkaškog kluba Poreč. Larisa ima 17 godina, a osim nje iz OK Poreč u juniorskoj reprezentaciji je i Puljanka Rebecca Scoria.

Larisa igra dijagonalu i pohađa jezičnu gimnaziju u Poreču.
Što očekuje od EP?
– Moja očekivanja od ovog prvenstva su velika, vjerujem u ekipu, u sve svoje suigračice. Ove su nam pripreme bila velika prilika i mogućnost da se više zbližimo kao ekipa te upoznamo vlastite mane i vrline uz pomoć vrhunskog staffa, koji je uz nas u svakom trenutku.
Smatram da je svaka igračica ekipe spremna dati zadnju kap znoja za osvajanje medalje i daljnji prolazak na Svjetsko prvenstvo, optimistična je Larisa.

Larisa igra već deset godina odbojku. Sad je već šesti put pozvana u juniorsku reprezentaciju, a prvi put će igrati Europsko prvenstvo. Zapravo, to joj je prvo tako veliko natjecanje uopće, pa nam kaže da je jako uzbuđena. Trenutno se pripremaju u Osijeku, atmosfera je dobra, djevojke funkcioniraju dobro kao tim na terenu pa se Larisa nada medalji.

Raspored svih susreta Europskog U19 prvenstva, koje će se održati od 22. do 30. kolovoza ove godine u Osijeku i Zenici, objavljen je na službenim stranicama CEV-a.

Juniorke Hrvatske svoj će put započeti u Osijeku, utakmicom protiv reprezentacije Francuske, 22. kolovoza u 17:30. Upravo će mlade Hrvatice otvoriti ovo Europsko prvenstvo.

Nakon toga na redu su susreti s reprezentacijama Njemačke, Turske, Bugarske i Rusije, uz samo dan odmora.

Hrvatska – Francuska 22.8.2020. u 17:30

Hrvatska – Njemačka 23.8.2020. u 17:30

Hrvatska – Turska 24.8.2020. u 17:30

Hrvatska – Bugarska 26.8.2020. u 17:30

Hrvatska – Rusija 27.8.2020. u 17:30

Dvije najbolje ekipe iz svake skupine borbu za medalju nastavljaju u Zenici, dok će trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe, svoje klasifikacijske susrete od 5. do 8. mjesta, igrati u Osijeku.

Utakmice će biti bez gledatelja, ve zbog aktualne situacije s koronavirusom.

No, iako se još ne zna hoće li se utakmice prikazivati na televiziji ili online, navijat ćemo za mladu Porečanku i ostale djevojke te poželjeti im odličan plasman.

POREČ/VRSAR – Priznanja stolnoteniskog saveza Dori Popec i Miroslavu Šušljiku

Foto Centar za mlade Alarm

PAZIN: Vaterpolo turnir na Zarečkom krovu, unatoč pandemiji, ne posustaje – Prijavite se!