in

Porečka Istra i Pazin u polufinalu Final Foura u subotu u Velom Joži

Pazinjani Dajan Jurman i Đordano Ferenac (plavi dresovi), te Porečani Ivan Lukšić i Bruno Kraljić

Završni plasman na prvenstvenoj ljestvici temeljnog dijela boćarske Super HBL odredio je da će se u polufinalu Final Foura, koji će se 9. i 10. travnja odigrati u porečkoj dvorani SRC Veli Jože, u subotu od 10.30 sati, međusobno sastati Istra Poreč i Pazin što znači da će jedan od njih sigurno u finale.

Od 2018. godine, od kada je ponovno u sustav natjecanja HBS-a kao natjecanje za državnu titulu uveden završni turnir, Porečanima će to biti četvrti nastup na Final Fouru od kojih su 2019. u Puli osvojili i naslov prvaka. Pazinjani su se pak prvi puta plasirali na završni turnir i do sada im je najveći klupski uspjeh 3. mjesto osvojeno u sezoni 2012/13. kada se nije igrao Final Four.

Što se ove sezone tiče u temeljnom dijelu lige oba polufinalna suparnika ostvarila su po pobjedu kod kuće, Istra Poreč 18:8 i Pazin 17:9. I bez obzira na ulogu favorita na strani Istre u nadmetanju Brune Kraljića, Darijana Živolića, Nenada Tadića i ostalih Porečana s jedne, te Benjamina Guština, Valtera Ivančića i Alena Guština s pazinske strane očekuje nas boćarska poslastica.

– Primaran cilj nam je plasirati se u finale o kojem možemo početi razmišljati tek ako pobijedimo Pazin u polufinalu, – veli reprezentativni brzinac Istre Poreč Bruno Kraljić i nastavlja. Pazinjane svakako respektiramo kao kvalitetnu momčad koja sigurno nije slučajno već svojim zaslugama, dobrim rezultatima došla do ovog završnog turnira. Uostalom prije svega tri tjedna zasluženo su nas pobijedili u temeljnom dijelu prvenstva. No, jednako tako uvjereni smo i vlastiti kvalitetu koji smo već dokazali kroz sezonu i ukoliko budemo odigrali na našem nivou mislim da s našim ulaskom u finale neće biti problema. Igrati ćemo na svojim terenima, u svojoj dvorani u kojoj vjerujem da ćemo uz pomoć publike produžiti naš nastup na Final Fouru i na nedjelju.

– Samim plasmanom na završni turnir mi smo primaran ovosezonski cilj ostvarili i sada se rasterećeni bilo kakvog pritiska protiv Istre Poreč možemo potruditi dati sve od sebe pa što bude, – veli mlada uzdanica Pazina Dajan Jurman. Zanimljiv je podatak da smo mi jedina momčad na ovom Final Four koja je ove sezone barem jednom pobijedila sve ostale sudionike, Bistona čak na gostovanju, što ne može biti slučajno već svakako odraz naše kvalitete. Porečani su favoriti u tom našem međusobnom polufinalu, a mi ćemo im se potruditi poremetiti planove i ako nam se ukaže prilika sigurno ćemo je iskoristiti za plasman u finale što bi za nas bio ogroman uspjeh. Istru smo nedavno pobijedili, pokazali smo da možemo i na Final Fouru samo moramo ponoviti takvu igru i samim time biti ćemo zadovoljni bez obzira na krajnji rezultat.

U drugom polufinalu u subotu od 16.30 sati igrati će branitelj naslova prvaka Biston iz Baške Vode predvođen reprezentativcima Marinom Milićevićem, braćom Perom i Marinom Ćubela, Antontom Grančićem i naš najtrofejniji klub svih vremena, zagrebački Zrinjevac u čijim redovima igra i bivši prvotimac Pazina, Cerovljan Filip Matijašić. (IBS)

 Raspored završnog turnira:

 Subota, 9. travnja. 2022.

Polufinala:

10.30 sati: Istra Poreč – Pazin

16.30 sati: Biston (Baška Voda) – Zrinjevac (Zagreb)

 Nedjelja, 10. travnja 2022.

14.00 sati: finale

Cijene ulaznica za susrete završnog turnira Super HBL su sljedeće:
– Svaki polufinalni susret pojedinačno po 25 kuna
– Finale 40 kuna
– Paket ulaznica za sva tri susreta 60 kuna

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti narudžbom na e-mail adresu: ulaznice@bkistraporec.hr, a sve informacije mogu se dobiti kod tajnika Boćarskog kluba Istra Poreč Luke Puniša (broj mobitela 098 948 2840).

Osim u pretprodaji ulaznice će se prodavati i na ulazu u boćodrom Veli Jože na dane igranja susreta.

Prijenosi svih susreta mogu se pratiti na službenom YouTube kanalu Hrvatskog boćarskog saveza na sljedećem linku

https://www.youtube.com/channel/UCJbZUghEYnNgNGuS-s9DMfA

Projekt +Resilient: U Istri postavljen dobar temelj za potporu razvoja društvenih inovacija i društvenog poduzetništva

Privremeni otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u nastupnom posjetu Istarskoj županiji