in

Porečka jedriličarka Nika Fornažar najbolje plasirana Hrvatica na Europskom prvenstvu

Nika Fornažar druga s desna - Foto JK Horizont Poreč

Nakon 10 plovova završilo je još jedno europsko prvenstvo za klasu ILCA4 u Izoli u Sloveniji. Kroz šest dana regate jedrilo se po svim uvjetima od 5 do 30 čvorova. Članica Jedriličarskog kluba Horizont, Nika Fornažar, završila je regatu na visokom 19. mjestu ukupno od 164 djevojke.

Nažalost, malo preuranjeni start u prvom plovu finala koštao je Niku plasmana u top 10 ali kako poručuje trener Matej Rapić: “Nemamo za čime žaliti. Nika je pokazala izvanrednu formu i znanje te u niti jednom trenutku nije odustala što je meni osobno bilo najbitnije. Svoje ciljeve smo ostvarili i bili jedni od najbržih brodova u dionicama niz vjetar što nas jako veseli, jer smo na to posebno i ciljali. Ponekad za velike rezultate treba i malo sportske sreće. Sada ponovno spuštamo glave dole i nastavljamo trenirati i pripremati se za ostatak sezone koja je tek počela.” 

Čestitamo svim natjecateljima, a posebne čestitke idu Sailing klubu Split i Tomi Smirčiću koji su se okrunili titulom viceprvaka Europe do 16 godina, poručuju iz Horizonta.

grafiti

Istra: Uhvaćen jer je na fasadi kuće sprejem ispisao više grafita nerazumljivog sadržaja

pexels nevrijeme oluja vjetar valovi more

Netko će na izbore po snijegu: Ljeto nas napušta, iskoristite nedjelju