in

Porečka reprezentativka Ivana Dojkić napustila američki Seattle. Evo gdje nastavlja karijeru

Ivana Dojkić - Screenshot Instagram

Hrvatska košarkašica i reprezentativka, Ivana Dojkić iz Poreča, nakon tri mjeseca otkako je stigla u SAD, napustila je redove Seattle Storma na vlastiti zahtjev. U WNBA ligi odigrala je ukupno 23 utakmice.

Foto Ivana Dojkić Instagram
Foto Ivana Dojkić Instagram

Seattle Storm na svojoj je web stranici objavio službeno da je pristao na prekid ugovora, odnosno „pustiti hrvatsku košarkašicu te dopustiti pripreme za nadolazeću natjecateljsku sezonu u Europi.“

“Moje vrijeme u Seattleu bilo je sjajno i zaista sam zahvalna na prvoj sezoni u WNBA. Nažalost, imam neke obaveze u Europi koje me tjeraju da odem već sada, ali nadam se povratku u ligu u budućnosti”, rekla je Porečanka službeno za web stranicu američkog kluba u kojem je debitirala u svibnju ove godine. Dojkić je tek treća hrvatska košarkašica koja je zaigrala u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Čim je završila sezona u talijanskom klubu Virtus Segafredo Bologna s kojim je postala viceprvakinja Italije, krenula je u SAD graditi nastavak karijere. No, ranije od planiranog vraća se ponovno u Europu. Evo što nam je Ivana rekla o svojoj odluci.

-Otišla sam iz Amerike u skladu i dogovoru s klubom Seattle Storm. Ugovorne obaveze u Europi su me potaknule na raniji povratak. Međutim, s obzirom da je uskoro i kraj regularne sezone u WNBA-u te da sam odigrala većinu utakmica, neću propustiti puno toga.

Prva sezona u WNBA-u i vrijeme provedeno u Seattleu od velike su važnosti za moju karijeru i iskustvo koje ću zauvijek pamtiti. Zahvalna sam na mogućnosti odlaska u WNBA i igranja u najjačoj ligi na svijetu (u prvoj petorci većinu utakmica). Vjerujem da će biti prilike u budućnosti za povratak u WNBA ligu.

Europsku sezonu nastavljam za par dana u klubu kojeg sam predstavlja u protekle dvije sezone – Virtus Segafredo Bologna. Nadam se osvajanju talijanske lige i što boljem rezultatu u Euroligi, izjavila nam je Ivana Dojkić.

Porečanka je u svojoj karijeri igrala za više klubova – Novi Zagreb, Trešnjevku, Celje, moskovski Spartak, mađarski Szekszard, a od 2021. za Bolognu. S Novim Zagrebom je u kadetskoj konkurenciji osvojila naslov prvakinja, prvi trofej u povijesti kluba, a Ivana je bila najbolja igračica finala.

Više o njoj čitajte u našim prethodnim člancima:

Dio Červar-Porta 24.8. bez vode

Foto Pazinski samanj kulture

Pazinski Samanj kulture u petak – izložba, crtići, koncert, predavanja, recital, briškula i trešete…