in

Porečanka Ivana Dojkić ide u SAD: Potpisala za WNBA klub Seattle Storm

Ivana Dojkić - Screenshot Instagram

Hrvatska košarkaška reprezentativka Ivana Dojkić odlazi u Seattle!

WNBA klub Seattle Storm i reprezentativka Ivana Dojkić iz Poreča potpisali su ugovor o igranju, što je objavljeno i na mrežnim stranicama kluba, kao i na društvenim mrežama.

Ivana je strastvena igračica koja će nam donijeti energiju“, rekla je Noelle Quinn, glavna trenerica Seattle Storma. “Ona izvrsno dodaje, ima prirodan osjećaj za igru i svestrana je strijelkinja koja se može probiti do obruča, ali i šutirati za tri poena.”

Dvadesetpetogodišnja Ivana je prvi put nastupila za seniorsku ekipu već sa 16 godina, i to za tadašnji ŽKK Novi Zagreb. U Seattle će doći iz talijanskog prvoligaškog kluba Virtus Segafredo Bologna sa statistikom od 13,6 poena, 4,4 asistencije, 4,1 skoka i 1,4 osvojene lopte po utakmici ove sezone.

Ivana Hrvatsku predstavlja još od kadetskog (U16) uzrasta, a u dvije odigrane utakmice posljednjih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023 postigla je 42 poena uz osam asistencija i sedam skokova, objavio je Hrvatski košarkaški savez.

Talentirana Porečanka u svojoj karijeri igrala je u Zagrebu, Sloveniji, Mađarskoj, Rusiji, Češkoj i Italiji. Prvu utakmicu za Seattle Storm trebala bi odigrati već u svibnju. Više o Ivani i njenim uspjesima čitajte u našem članku

Foto Rukometni klub Poreč

Poreč u nedjelju lovi prve bodove protiv Dubrave

Foto Istarska županija

Miletić u Ližnjanu – O sanaciji ekološke katastrofe, obnovi ceste do aerodroma, gradnji novih vezova u uvali Kuje…