in

Porečka reprezentativka Rene Sain u novom klubu – Sada igra u Dalmaciji

Rene Sain (u sredini) s kolegicama u novom klubu OK Marina Kaštela

Porečanka i hrvatska reprezentativka Rene Sain pojačala je redove Odbojkaškog kluba Marina Kaštela. U ovaj klub nedaleko Splita Sain je stigla nakon ovoljetnog Eurospskog prvenstva, odnosno nakon godine dana odigrane u francuskom prvoligašu Cannes, legendarnom klubu s najviše osvojenih naslova. Prije toga igrala je u Rumunjskoj.

Rene Sain
Rene Sain

U Cannesu je igrala samo jednu sezonu. Naime, u francuskim klubovima igra jako puno strankinja pa su od nove sezone u Savezu odlučili da u prvoj postavi moraju igrati najmanje tri domaće igračice. Svi su se klubovi više-manje odlučili da jedno mjesto domaća igračica popuni na mjestu libera. Stoga se Rene, libero hrvatske reprezentacije, vratila doma.

-Teško je jako na mojoj poziciji naći dobar klub jer je libero pozicija koja je najnezahvalnija i mnogi je ne smatraju toliko važnom. Stoga na toj poziciji radije uzimaju domaće igračice. Da ne čekam i kako ne bih izašla iz forme čula sam se s trenerom Marine Kaštele i dogovorili smo se kako ću za sada prvi dio sezone igrati za njih. Za mene je to bila najbolja opcija u hrvatskoj ligi jer smatram da je to jedan od najozbiljnijih hrvatskih klubova, a kako poznam i cure koje ondje igraju, bilo mi je lakše donijeti tu odluku. Neke od cura znam zato što su igrale u reprezentaciji sa mnom i imam dobar odnos s njima. Prvu utakmicu igrali smo protiv Vukovara i dobili smo je relativno lagano rezultatom 3:0 bez ikakvih problema, priča nam Rene.

Pa tako Odbojkaški klub Marina Kaštela nakon drugog mjesta u prošloj sezoni u nove izazove kreće pojačan s nekoliko već poznatih imena u igračkom kadru. Osim Rene, već nakon kraja prošle sezone priključile su se nekadašnje igračice Nika Stanović i Jelena Ninčević, kao i iskusna Ivana Prkačin. Tijekom ljeta roster je dodatno pojačan, povratnice su bile ponovno bivše igračice Tea Kojundžić i Marija Maretić, koje se nekad znalo po djevojačkim prezimenima Jurić i Barić, objavio je portal Grada Kaštele.

Uz natjecanja u domaćoj Superligi, Kaštelanke čekaju i zahtjevni nastupi u Europi. Pored europskog Challenge kupa, OK Marina Kaštela nastupa i u srednjoeuropskoj MEVZSA ligi, a baš tim su nastupima otvorili sezonu.

stara škola funtana postaje gradilište

FUNTANA: Počela obnova stare škole – Za početak će se urediti samo prostori za potrebe općine

rovinj ornitološki rezervat palud

Istra s Ornitološkim rezervatom Palud u 100 najboljih održivih destinacija na svijetu