in

FUNTANA: Počela obnova stare škole – Za početak će se urediti samo prostori za potrebe općine

Stara škola u Funtani postaje gradilište - Foto Tanja Kocijančić

Stara škola u Funtani konačno će dočekati svoje novo ruho. Zadnjih se godina stalno najavljivao početak rekonstrukcije, a sada je Općina Funtana napokon, nakon prošlogodišnje korone koja je zaustavila sve investicije, pronašla potrebna financijska sredstva. Za početak će se do kraja urediti samo prvi kat na kojem će biti uređene prostorije za općinsku upravu i komunalnu tvrtku Puntica, saznajemo od načelnika Mladena Grgete.

FUNTANA GRADILIŠTE STARA ŠKOLA OBNOVA 6-10-2021
Krenula obnova stare škole – Foto Tanja Kocijančić

Inače, radi se o najznačajnijoj ovogodišnjoj investiciji koja je ukupno vrijedna oko pet milijuna kuna. Ovaj prvi dio stajat će oko tri milijuna kuna bez PDV-a i trebao biti u funkciji do idućeg ljeta.

funtana Krenula obnova stare škole - Foto Tanja Kocijančić
Krenula obnova stare škole – Foto Tanja Kocijančić

Za izvođača radova izabrana je pazinska tvrtka Vladimir Gortan koja će ovih dana započeti s radovima, dok je trenutno u tijeku raščišćavanje zgrade i okoliša.

Prizemlje i potkrovlje u ovoj fazi neće biti uređeno do kraja, nego će ostati u tzv. roh bau stanju. Grgeta drži da bi u uređenje tih prostora mogli krenuti nakon sezone 2022. Naime, trenutno nemaju dovoljno novaca u proračunu za uređenje cijele zgrade odjednom.

Planirano je da prizemlje dobije prostore za društvene namjene, kao što su sportske aktivnosti, rekreacija, prostori za mlade i lokalne udruge. Salu za sastanke uredit će u potkrovlju, gdje će smjestiti i općinski arhiv.

Grgeta dodaje da će zgrada imati i lift. Na taj će način gornje etaže biti dostupne i osobama s invaliditetom i drugima kojima je kretanje otežano.

stari ljudi

Vrsar sufinancira umirovljenicima dopunsko – Nekome 100, a nekome 50 posto

Porečka reprezentativka Rene Sain u novom klubu – Sada igra u Dalmaciji