in

Porečka tenisačica Tereza Mrdeža osvojila naslov u Zadru

Tereza Mrdeža pobjednica je ženskog HEP pozivnog turnira Hrvatskog teniskog saveza, koji je u petak završen na zemljanoj podlozi zadarskog Višnjika. Drugopostavljena Tereza je u finalu natjecanja sa 16 hrvatskih tenisačica sa 6:2, 6:3 nadigrala Ivu Primorac, protiv koje je stekla ranu prednost u oba seta – i nakon toga se više nije osvrtala, bez obzira na suparničinu borbenost i pokušaje povratka u igru.

Poslije rezultatskog bijega u ranoj fazi oba seta, Mrdeža je izdržala sve izazove koji su slijedili. Uvjerljivom finalnom pobjedom zaključila je tjedan u kojem je imala jedan izgubljeni set u četiri meča, u četvrtfinalnom susretu s Teom Jandrić, koju je svladala sa 6:1, 3:6, 10:7.

Nakon finala, Mrdežini dojmovi bili su vrlo pozitivni, a pohvalila je i svoju suparnicu u završnom dvoboju.

– Iva me jako oduševila, pokazala je jako dobru igru tijekom cijelog turnira, pogotovo jučer kada je pobijedila Janu Fett koja je također naša jako dobra igračica. Jako sam sretna što sam uspjela dobiti ovaj meč i odigrati kako sam taktički i trebala, mislim da sam to dobro napravila, sretna sam – opisala je zadarska pobjednica.

– Jako sam zadovoljna ovim turnirom. Posebno bih zahvalila našoj izbornici Ivi Majoli i predsjednici Nikolini Babić koje su nam omogućile da prisustvujemo ovom događaju. Nadam se da će ovakvih događaja biti što više, da ćemo se što više okupljati i zajedno se družiti na turnirima s dečkima i curama – dodala je Tereza, ističući da je sretna i zbog zadarskog gostoprimstva i odličnog ugođaja.

– Predivno mi je u Zadru, ljudi su me oduševili, pristupačni su, srdačni i gostoljubivi. Obožavam more, s mora sam, imam i ja dio dalmatinske krvi, kao da sam odavde – zaključila je vlasnica ženskog naslova na Višnjiku.

U konkurenciji tenisača slavio je Srbin Danilo Petrović. Prvopostavljeni srpski tenisač je u finalu sa 6:3, 6:0 projurio kraj sunarodnjaka i drugog nositelja Peđe Krstina, čime je postao siguran za nastup na zadarskom Adria Touru koji se igra u subotu i nedjelju.

Tenisačice, finale: Mrdeža (Hrvatska, 2) – Primorac (Hrvatska) 6:2, 6:3.

Tenisači, finale: Petrović (Srbija, 1) – Krstin (Srbija, 2) 6:3, 6:0

Izvor: Hrvatski teniski savez

ZASAD NAM USPIJEVA: Istra 22. lipnja bez novooboljelih od koronavirusa

BUZET/POREČ: Pijani vozači dobili kaznu od 40.000 kuna