in

BUZET/POREČ: Pijani vozači dobili kaznu od 40.000 kuna

Buzetska i porečka policija su zbog vožnje pod utjecajem alkohola isključile iz prometa dva muškarca, priopića je Policijska uprava istarska.

Naime, policijski službenici Policijske postaje Buzet su 20. lipnja oko 23 sata u Lanišću zatekli 34-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od više od 3 promila i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola upravljao neregistriranim automobilom Fiat. Postupanjem je utvrđeno da je vozač prije zatjecanja, zbog visoke koncentracije alkohola i neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom i udario u prometni znak. Vozač je isključen iz prometa do dovođenja na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 29.300 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Istog dana, porečka je policija oko 4 sata u Vukovarskoj ulici u Poreču zatekla 35-godišnjag slovenskog državljanina koji je upravljao automobilom, slovenske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1.80 promila.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i dovođenja na sud koji  mu je zbog počinjenog prekršaja izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.300 kuna.

Porečka tenisačica Tereza Mrdeža osvojila naslov u Zadru

FUNTANA: Vijenci u čast Danu antifašističke borbe