in

Porečke kuglačice sezonu završile sa SREBROM oko vrata

U subotu su kuglačice porečke Istre završile sezonu, odigravši nakon tri mjeseca pauze posljednja dva preostala kola. Drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, odnosno srebrnu medalju, obezbijedile su još ranije, pa su ta dva kola bila samo formalnost koja se morala odigrati.
Zato je to bila prilika da mogućnost igranja dobiju mlađe igračice koje nisu imale priliku igrati tijekom sezone.

Oba kola Istranke su nastupile bez tri standardne igračice prve ekipe (Marijane Liović, Nataše Ravnić i Valentine Pavlaković).

Prošlog vikenda bile su u gostima ekipi Podravke iz Koprivnice gdje su izgubile velikim rezultatom od 8:0. Igračice Podravke bile su daleko spremnije, borbenije i željne pobjede jer im se radilo o trećem mjestu. Kod ekipe Istre najuspješnija je bila Katja Oplanić s 536 srušenih čunjeva.

Ovog vikenda u goste u Poreč došla je ekipa Karlovca koja je na predzadnjem mjestu prvenstvene ljestvice i ispada u drugu ligu. Najraspoloženija igračica susreta bila je Martina Legović Matošević s 582 srušenih čunja, a slijedila ju je Klara Sedlar s 571 srušenim čunjem.

Kuglačice Istre su tako sezonu završile na drugom mjestu s pet čunjeva prednosti ispred trećeplasirane, a prvo mjesto pripalo je ekipi Mlake sa stopostotnim učinkom bez izgubljene utakmice.

Pehar i medalje za osvojeno drugo mjesto ekipi Istre predao je Savezni sudac Šime Karamarko, normalno uz korona-pozdrav. Medalju je zaslužio i Medo-maskota ekipe koji je preuzeo medalju za odsutnu Natašu Ravnić, a nedostajala je i Sindy Jelenić.

Zbog koronavirusas Kup HR nije se održao, isto kao ni prvenstvo u Sprintu i Tandemu, dok će se finale parova odigrati 27. i 28. lipnja u Rijeci, gdje nastupa i jedan par Istre.

-Možemo zaključiti da je odrađena jako dobra sezona jer uz seniorsku ekipu nastupila i juniorska ekipa koja je zauzela 5. mjesto u RH, dok su kadetkinje bile 4.

Također imamo i drugoplasiranu igračicu lige, Marijanu Liović, dok je prvo i treće mjesto pripalo igračicama Mlake: Valentini Gal, odnosno Mirni Bosak.

Zauzevši drugo mjesto ekipa Istre se tako plasirala na Europski Kup koji se početkom listopada održava u Bolzanu (Italija).

U srpanju slijedi odmor ali početkom kolovoza kreće se ponovo sa treninzima jer već drugi vikend u rujnu započinje nova sezona igranja. priopćeno je iz Ženskog kuglačkog kluba Istra Poreč (ŽKK Istra)

VIŽINADA – Obilježen Dan antifašističke borbe

U Hrvatskoj novih 19 novooboljelih u 24 sata – Najviše u Zagrebu, zabranjeni posjeti domovima za starije u još dvije županije