in

U Hrvatskoj novih 19 novooboljelih u 24 sata – Najviše u Zagrebu, zabranjeni posjeti domovima za starije u još dvije županije

U posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva pa je do sada ukupno zabilježeno 2.336 pozitivnih osoba na Covid-19. Dosad su se oporavile 2.142 osobe. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 87 osoba na liječenju.
 

Trenutno je potvrđeno ukupno 2.336 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva. Jedna novooboljela osoba je iz Dubrovačko-neretvanske županije, jedna iz Bjelovarsko-bilogorske, devet novooboljelih je iz Grada Zagreba, tri iz Osječko-baranjske županije, jedna iz Koprivničko-križevačke, jedna iz Međimurske, jedna iz Šibensko-kninske te dvije osobe iz Zadarske županije.

2.142 osobe su se oporavile. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječi 9 osoba.

Preminulo je stotinu i sedam osoba.

Do sada je testirano 72.746 osoba, od toga 268 u posljednja 24 sata, priopćio je u u ponedjeeljak, 22. lipnja, Nacionalni stožer civilne zaštite.

Strože mjere za domove za starije i nemoćne jučer su uvedene u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Osječko-baranjskoj županiji, a danas su uvedene i u Zadarskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Iz nacionalnog stožera ističu da će se mjere mijenjati ovisno o situaciji. Zabranjeni su posjeti te ograničeno kretanje unutar samih domova.

Porečke kuglačice sezonu završile sa SREBROM oko vrata

Za obrtnike – U Poreču baždarenje vaga 24. i 25. lipnja