in

Porečke odbojkašice osvojile Zadar i mogućnost ostanka u Superligi

U utakmici kojom su mogle izgubiti status Superligaša odbojkašice Poreča, predvođene svojim kapitenom Lenom Burilo, još su jednom pokazale da znaju, hoće i mogu. Pobjeda od 3:1 (22:25; 25:22; 25:20; 26:24) protiv Zadranki u uzvratnoj utakmici nakon poraza u Poreču vratila ih je u „igru” i dala mogućnost da u trećoj utakmici na domaćem terenu potvrde status Superligaša.

Utakmica je protekla u velikoj i neizvjesnoj borbi za svaki poen, svaka igračica prve sedmorke dala je svoj maksimum želje i zalaganja.

Možda bi ovoga puta trebalo istaknuti centralne igračice Mendi Ipsu i Karlu Udovičić koje su u odlučujućim trenucima drugog i trećeg seta donijele prevagu, naravno uz Lenu Burilo i Larisu Pauletić koje su odigrale onako kako bi morale igrati uvijek. Naravno, bez pomoći dobrih Ive Nikačević i u obrani Emine Zahirović i Rebecce Scoriea to ne bi bilo moguće.

Ekipa OK Poreč nastupila je u sastavu : Vranjanin Sara, Duka Lucija, Zahirović Emina, Banko Lea, Ipsa Mendi (10 poena), Scoria Rebecca, Burilo Lena (24 poena), Plazinić Helena, Pauletić Larisa (15 poena), Levak Nika (11 poena), Nikačević Iva (3 poena), Udovičić Karla (10 poena).

Sljedećeg vikenda u Poreču se igra treća odlučujuća utakmica. Bolji poziv od toga ne treba, naše djevojke odbojkašice Poreča su zaslužile veliku podršku tribina u borbi za opstanak u Superligi.

Autor: Odbojkaški klub Poreč (OK Poreč)

PROMETNA NESREĆA U FLENGIMA – teško ozlijeđen vozač automobila

Hrvatski nogometaši u Mađarskoj izgubili, ali turizam je uspješno promoviran