in

Porečki biciklisti Diego Žužić i Albert Kiš na maratonu u Premanturi

Foto BK Poreč

U subotu i nedjelju održan je u Premanturi na Kamenjaku XCM maraton Rocky Trails i to nakon tri godine pauze, prouzročene koronavirusom. Kao i zadnjih nekoliko godina MTB sezona u Hrvatskoj počela je Kamenjak Rocky Trails mountain bike danima u Premanturi. Manifestacija je bila organizirana u dvije MTB utrke. Članovi Biciklističkog kluba Poreč Diego Žužić i Albert Kiš nastupili su u kategoriji Hobby 2 (2x22km/800 met).

Prva utrka 24. XCO Premantura Rocky Trail UCI C1 održala se u subotu, na kojoj je nastupilo preko 400 natjecatelja, uključujući i one koji su na ovoj utrci prikupljali bodove za kvalifikacije za Olimpijske igre.
Drugi dan Kamenjak Rocky Trailsa, nedjelja bila je rezervirana za MTB maraton UCI C3. Maraton utrka vožena je područjem zaštićenog krajolika Kamenjaka, a tristotinjak  biciklista iz više zemalja (Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, Češke, Austrije, Slovačke…) odvozili su 66 kilometara, na suhom terenu južnog Kamenjaka popraćeni jakim vjetrom na prekrasnoj stazi samo nekoliko metara od mora.
Najbrži u muškoj kategoriji i ukupni pobjednik maratona je poznati češki i svjetski MTB biker Jaroslav Kulhavy zlatni s olimpijskih igara u Londonu (Ceska sporitelna – Accolade cycling team), a u ženskoj konkurenciji najbrža je bila Slovenka Tanja Žakelj (Unior Sinter factory racing team).

Ilustracija - Foto Towfiqu barbhuiya za Pexels maska korona covid

Istarski stožer: U srijedu stabilno, ali ima preminulih

novac kune novčanice policija ilustracija

UMAG: Trgovala s kriptovalutama pa ostala bez 195.000 kuna