in

Porečki gradonačelnik primio atletičare Running Foxa zbog odličnih rezultata

Članovi Running Foxa kod gradonačelnika Loris Peršurića - Foto Grad Poreč

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić danas je primio atletičare Matiju Liseca, Ivana Diklića, Marka Gržetića, Maksimilijana Korotaja i Edija Pašića, članove porečkog SRK Running Fox, koji su na nedavnim prvenstvima Hrvatske u trčanju ostvarili izvrsne rezultate.

Konkretno, Ivan Diklić, Matija Lisec i Edi Pašić, osvojili su 5. mjesto ekipno na nedavnom prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju na kratke staze na Planinskoj utrci Kozjak (8 km) zatim, na prvenstvu Hrvatske u trailu – Žumberak trail (82 km) ekipa Ivan Diklić, Marko Gržetić i Maksimilijan Korotaj osvojili su 2. mjesto ekipno, dok je na istom natjecanju Ivan Diklić osvojio 2. mjesto u pojedinačnom poretku. Još ranije, na prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze – Sljemenskom maratonu, najstarijoj trail utrci u Hrvatskoj (42 km), ekipa u sastavu Ivan Diklić, Matija Lisec, Marko Gržetić, Maksimilijan Korotaj i Maksim Jerman osvojili su treće mjesto ekipno.

Na primanju je uz atletičare bila prisutna i Nataša Cvijanović, predsjednica SRC Running Fox. Gradonačelnik je čestitao atletičarima na izvrsnim uspjesima, te izrazio ponos cijele zajednice na ovakve iznimne rezultate. Mladi atletičari gradonačelniku su prenijeli svoja iskustva sa utrka, te najavili sudjelovanje na sljedećim natjecanjima.

-Vaši nas rezultati jako vesele jer na najbolji mogući način promovirate sebe, grad i klub. Da bi se ostvarili ti rezultati treba puno odricanja, požrtvovnosti i ljubavi, koju mnogi od nas ne vide. Posebno mi je drago čuti za ovako važne uspjehe naših sportaša i klubova, kao i želju za daljnjim nastavkom baljenja sporta, rekao je gradonačelnik.  

Izvor Grad Poreč

Boris Miletić - Foto Istarska županija

U prijedlogu proračuna Istarske županije za 2023. najveća ulaganja u obrazovanje

Foto Grad Poreč

POREČ: 14 obitelji dobilo subvencije za rješavanje stambenog pitanja