in

Porečki Maximvsi otrčali 40. Maraton u Beču

Foto AK Maximvs

Proteklog vikenda u Beču je održan jubilarni 40. Maraton. Vremenski uvjeti bili su odlični, a u kombinaciji sa fantastičnim navijačima koji su duž cijele trase bodrili trkače, bili su idealna kombinacija za postizanje osobnih rekorda. Bečki maraton poznat je kao “brza staza”, tako da je i to doprinijelo vrhunskim rezultatima.

Među 39.000 trkača iz cijeloga svijeta našli su se i članovi porečkog Atletskog kluba Maximvs. Marko Horvat i Mladen Kerin odradili su dužu, maratonsku dionicu od 42.125 metara, dok su Elvis Đukić i Miroslav Vranić odradili kraću, polumaratonsku trasu od 21.000 metara. Marko je ostvario svoj najbolji maratonski rezultat otrčavši za 2:59,22. Mladenu je ovo bio prvi službeni maraton i “odradio” ga je za 3:31,28.

Želja je bila ići ispod 3 i pol sata, ali i ovo je odličan rezultat.Elvis je također odlično otrčao polumaratonsku trasu za 1:36,23. Trener u klubu Miroslav je nakon dugogodišnje pauze od trčanja bio suport svojim trkačima iz kluba, te je odradio polumaraton u rekreativnom tempu za 1:55,40. Dečki su na samom startu susreli starog znanca, istarsku trkačku legendu Ivana Stanića i naravno slikali se sa njim i razmjenili nekiliko trkačkih savjeta.

Legendarni Stanič odradio je do sada 99 maratona i prvi Hrvat koji je odradio svih 6 svjetskih Major maratona (Boston, New York, Chicago, Berlin, London i Tokyo), javili su iz kluba.

Foto Grad Poreč - Ilustracija

Kakva je prognoza vremena za produženi vikend?

usluga poreč odvoz smeća

Usluga Poreč: Zbog praznika promjena u rasporedu odvoza smeća