in

Porečki plivač Đivo Damić državni prvak na 7.500 metara, doprvak Edi Hadžić

Foto Dubrovački vjesnik

Na Prvenstvu Hrvatske održanom u Podstrani kraj Splita porečki plivač Đivo Damić osvojio je naslov državnog prvaka na 7500 metara. Drugoplasirani je također član porečkog kluba Edi Hadžić, a mješovita štafeta 4 x 1250 m je druga u državi.

Proteklog vikenda u Podstrani su održana dva državna prvenstva na kojima su nastupili plivačice i plivači KDPSR POREČ.
U subotu 18. srpnja održano je državno prvenstvo mješovitih štafeta 4 x 1250 m. Naša prva ekipa, sastavljena isključivo od juniora,  u sastavu Ema Firi, Paula Lončarević, Jakov Igrec i Đivo Damić osvojila je drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji. U konkurenciji 12 štafeta naša druga štafeta (Lana Punek, Nika Fabijanić, Edi Hadžić, Leon Martinjaš) završila je natjecanje na šestom mjestu, dok je treća štafeta (Sara Brajković, Dea Jugovac, Dalen Jahić, Leon Vale) završila natjecanje kao osma.
U nedjelju 19.07. plivana je pojedinačna utrka na dionici od 7500 m.

Naš plivač Đivo Damić osvojio je naslov seniorskog prvaka Hrvatske isplivavši dionicu u vremenu 1:29:47. Drugoplasirani je bio također naš član Edi Hadžić (1:32:44) ispred Petra Matića (1:33:05) iz splitskog POŠK-a.

Četvrtoplasirani je također član našeg kluba Leon Martinjaš. U muškoj konkurenciji nastupilo je ukupno 27 plivača.
U konkurenciji žena prva je bila Matea Sumajtorčić iz zagrebačke MLADOSTI ispred drugoplasirane Antonie Buličić i Vane Jović, obje iz KDP SPLIT.
Ovaj dvodnevni nastup potvrdio je da naš juniorski ”četverac” ( Damić, Hadžić, Igrec, Martinjaš) trenutno spada u sam vrh muškog daljinskog plivanja u Hrvatskoj.

Uhvaćen pedofil koji je u rovinjskom kampu snimao golu djecu

VIŠNJAN: Župan proglasio elementarnu nepogodu zbog tuče