in

Porečki rukometaši osvojili dva boda u Vinkovcima

Foto Rukometni klub Poreč FB

Rukometaši Poreča iz Vinkovaca se vraćaju s punim plijenom. U važnom susretu Porečani su slavili 32:30 (18:15) te tako stigli do svoje pete ovosezonske pobjede. Trenutno se nalaze na 3. mjestu tablice, a u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici na domaćem terenu u Velom Joži dočekuju Rudar iz Ruda. Utakmica je na rasporedu u subotu, 11. prosinca, s početkom u 19 sati.

Utakmica je od početka nekako prolazila u izjednačenom tonu, a do prvih +2 stigao je domaćin (6:4). No, ubrzo Poreč preko Tomislava Bošnjaka poravnava na 7:7. Uz obrane Erika Krbavčića nakon sedam minuta Poreč prelazi u vodstvo i to serijom 3-0 (Thoss, Moslavac, Malinarich) za 12:10. Spačva je davala sve od sebe da smanji zaostatak, ali je Poreč u zadnjim minutama poluvremena bio sigurniji u napadu i pobjegao na +4 (18:14).

Do odlaska na odmor Vinkovčani su smanjili tek na 15:18.Spačva je mnogo bolje ušla u drugi dio utakmice i stigla na samo pogodak zaostatka (17:18). Lov domaćina na Poreč trajao je šest minuta kada Marko Vignjević pogađa za 21:21. Na vratima Poreča razbranio se i David Vladić, ali ga napad nije popratio pa je Poreč u 45. minuti imao tek minimalno vodstvo (24:23).

Na ruku nije išlo niti treće isključenje Antonija Ljubića koji je nedostajao u obrani i napadu do kraja susreta. Igrači Ilije Lovrinovića uz potporu Vladića ipak uspijevaju nanovo se odvojiti i postaviti 27:24. Ipak, nije nedostajalo zanimljive završnice jer je Spačva još jednom sustigla minus i zabila za 27:27.

Na kraju je ipak Poreč izvukao pred kraj susreta i osigurao slavlje 32:30.Najefikasniji su bili Tomislav Bošnjak, Matija Rađaković i Lucian Krajcar svaki s po sedam pogodaka.

Na vratima je David Vladić obranio osam lopti, a Erik Krbavčić četiri. Kod protivnika su se istaknuli Marin Božičević s devet golova te Marko Vignjević s njih osam.

Utakmicu i slavlje u Vinkovcima prokomentirao je David Vladić.‘’U jako tijesnoj i neizvjesnoj utakmici uspjeli smo u Poreč donijeti dva boda koja su nas dovela na korak do Lige za prvaka, što je bio cilj od početka sezone.

Od prvog do zadnjeg trenutka ginuli smo na terenu i stvarno skidam kapu svim svojim suigračima i treneru na ovoj zasluženoj pobjedi. Sada se okrećemo Rudaru i zadnjem kolu u ovoj godini i nadamo se da ćemo pred svojim navijačima završiti ovu 2021. godinu na najbolji mogući način.

’’Paket24 Premijer liga, Liga A, 12. kolo:

Spačva Vinkovci – Poreč 30:32 (15:18)Spačva: Ćirović 5 obrana (5+0), Pašagić 2 obrane (2+0); Maroš 2, Mažurana B. 2, Nađ, Čičak 2, Božičević 9, Vignjević 8, Lasić, Mažurana F., Šebalj, Peštić B., Kuže 6, Bolanča 1, Peštić N., Rimac

Isključenja: 4 minute (Mažurana B.)Sedmerci: 1/2

Poreč: Krbavčić 4 obrane (4+0), Vladić 8 obrana (8+0); Muranović, Thoss 3, Krajcar, 7 Vučić 1, Petrov, Boka, Malinarich 1, Rađaković 7, Radunović, Moslavac 1, Ikanović 5, Vinković, Bošnjak 7, Ljubić

Isključenja: 12 minuta (Ljubić 6, Moslavac 2, Vučić 2, Krajcar 2)Sedmerci: 3/3

regata sveti nikola pula klub vega

Regata Sv. Nikola: U subotu odjedren samo jedan plov za ILCA klase, kurenat jači od optimista

Foto Mtorben za Pixabay - Ilustracija lovac puška

Umjesto divljač lovac upucao kolegu