in

Regata Sv. Nikola: U subotu odjedren samo jedan plov za ILCA klase, kurenat jači od optimista

Foto: Hrvoje Damjanović

Drugog dana međunarodne jedriličarske regate Sveti Nikola u Puli klase ILCA 4 i ILCA 6 odjedrile su jedan plov, a drugi je prekinut zbog promjene smjera vjetra. Nakon vrlo jakog vjetra koji je u petak dostizao do 30 čvorova, u subotu su jedriličari isplovili po 4-5 čvorova vjetra, koji je pojačao do 8. 

U klasi ILCA 4 pobijedila je jedriličarka iz Slovenije Alenka Valenčič, ovogodišnja pobjednica Europa Cupa, dok je drugi cilje prošao Tedi Leonardelli iz Vege. U ukupnom poretku Tedi je i dalje vodeći u muškoj konkurenciji, a njegova klupska kolegica Lea Rakovac vodeća je u ženskoj konkurenciji. 

U klasi ILCA 6, koja je olimpijska klasa za žene, pobijedio je Massimiliano Antoniazzi, a s današnjim ulaskom u cilj na trećem mjestu, ukupni u ukupnom poretku je Anton Tomašević iz Splita. Prva u ženskoj konkurenciji je Petra Mastelić iz splitskog Labuda, ukupno na petom mjestu.

Mlađi jedriličari u klasi Optimist imali su problema na startu. Nažalost, jak kurenat koji je dolazio iz suprotnog smjera od vjetra gurao ih je preko startne linije, tako da je svaki start bio neregularan. Nakon 5 pokušaja starta i 5 sati provedenih na moru, predsjednik regatnog odbora za Optimiste Refko Ganić odlučio je poslati sve jedriličare na kopno kako bi se odmorili za nedjelju kad se po prognozi očekuje jak vjetar. 

Novost od ove godine je da se osim pojedinačnih nagrade dijele i nagrade za najuspješniji klub tako da se zbroje pojedinačni rezultati takmičara, prijelazni pehar za najbolji klub dodjeljuje se u spomen na Vladimira Barbića, predsjednika Vege i jednog od začetnika ove manifestacije.

Napisala Gea Damjanović

Foto: Hrvoje Damjanović

karta procijepljenosti hrvatske hzjz

HZJZ objavio kartu procijepljenosti po općinama: Pogledajte kako je u vašoj

Foto Rukometni klub Poreč

Porečki rukometaši osvojili dva boda u Vinkovcima