in

Porečki rukometaši u Kutini žele nove bodove

Foto Rukometni klub Poreč

Za vikend Porečane očekuje novo, osmo kolo Paket24 Premijer lige, koje ih ponovno vodi na gostovanje. Igrači Ilije Lovrinovića danas, u nedjelju 6. studenog, u 17 sati u Kutini igraju protiv Moslavine, a susret će biti na prijenosu na Sportskoj televiziji.

Rukometaši Poreča iza sebe imaju tri uzastopne pobjede u prvenstvu. Nakon poraza od Sesveta i PPD Zagreba, porečki je sastav redom pobjeđivao nad KTC-om, Bjelovarom i Trogirom. Iako su u utakmicama rukometaši Poreča znali imati crne rupe, pogotovo u prvom poluvremenu, u drugom su uvijek pojačali tempo i dolazili do slavlja.

Pred Porečom sada je Moslavina, koja se nalazi na posljednjem mjestu tablice s tek jednom pobjedom, onom protiv Bjelovara na početku sezone. No, unatoč razlici na tablici i rezultatima iza ove dvije momčadi, na gostovanjima uvijek treba biti oprezan.

“U subotu nas čeka Moslavina, sigurno još jedno teško gostovanje. Tablica ne pokazuje pravo lice Moslavine jer mislim da su kvalitetna momčad predvođena Vozabom. Mi moramo ponoviti pristup iz utakmice protiv Trogira i ako u tome uspijemo moći ćemo bodove odnijeti u Poreč”, rekao je uoči susreta trener Ilija Lovrinović.

Kapetan momčadi Matija Rađaković u većem se dijelu složio s trenerom, ali i nadodao kako žele nastaviti pobjednički niz u kojem se nalaze.

“U osmom kolu idemo u goste Moslavini u Kutinu. Oni su vrlo nezgodna momčad, pogotovo kod kuće pred svojim navijačima. Mislim da njihovo bodovno stanje ne oslikava pravu sliku i siguran sam da će to htjeti pokazati na terenu. Međutim i mi imamo svoj plan, a to je nastavak pozitivnog niza u kojem smo trenutno i približavanje glavnom cilju, ligi za prvaka.”

Ovo će biti 14 susret ove dvije momčadi. U prijašnjih 12 slavio je Poreč, a posljednji put bilo je to u prvom kolu Paket24 Premijer lige kada smo na domaćem terenu pobijedili 34:26 uz osam golova Matije Rađakovića i sedam Armana Ikanovića. Moslavina ima tek jedno slavlje nad Porečom i to 2009. kada su u Kutini slavili 19:18.

Izvor: Rukometni klub Poreč

Lumeni - Foto Istarska županija

Lumeni posjetili Županiju i poslali važnu ekološku poruku

kaciga policija mup

SUDAR: Motociklist preletio preko auta i pao na kolnik. Teško je ozlijeđen