in

Porečki rukometaši za gol razlike izgubili od Varaždina

Foto Rukometni klub Poreč

Rukometaši Poreča poraženi su u petom kolu Lige za prvaka od Varaždina 22:23 (11:12). U čvrstoj i izjednačenoj utakmici igrači Ilije Lovrinovića nisu uspjeli prelomiti rezultat te su na kraju upisali minimalan poraz. U sljedećem kolu Poreč gostuje kod Sesveta.

Dosta sporo otvaranje utakmice u Poreču rezultiralo je prvim pogotkom tek u četvrtoj minuti. Gosti su puno bolje krenuli u sam susret pa su nakon 12 minuta igre imali +3 (5:2). Poreč je do 17. minute uspio poravnati golom Alana Muranovića (5:5) te se nakon toga uglavnom igralo gol za gol da bi na odmor s minimalnom prednošću otišao Varaždin.

U nastavku susreta, nakon novog početnog vodstva gostiju, Poreč preko Karla Moslavca ponovno izjednačuje, a samo minutu kasnije Martin Sebastiano Boka dovodi Poreč do drugog vodstva u utakmici. Igrale su se čvrste obrane s obje strane, pa ne iznenađuje i dobar broj isključenja. U posljednjih deset minuta utakmice domaći klub ulazi s +2 zgoditkom Antonija Ljubića, ali se to vodstvo nije dugo zadržalo. Serijom pogodaka Varaždin prelazi u minimalno vodstvo i to drži sve do posljednjeg sučeva zvižduka.

Najefikasniji kod Poreča bili su Karlo Moslavac i Lucian Krajcar svaki s po pet pogodaka, a isti broj obrana upisao je David Vladić na golu. Varaždin je do slavlja predvodio Tin Šestak s devet zabijenih golova, a vratar Tin Herceg sakupio je sedam obrana, objavio je Rukometni klub Poreč.

VIŽINADA: Erin Arman viceprvakinja Hrvatske u pointfightingu

Foto Odbojkaški klub Funtana - Vrsar

OK FUNTANA/VRSAR: S još tri pobjede izborile državno prvenstvo