in

Potpisan značajan ugovor o SURADNJI – Hrvatski rukometni savez za centar svojih glavnih zbivanja odabrao POREČ

Tomislav Grahovac, Loris PEršurić i Silvijo Njirić/Foto Tanja Kocijančić

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac potpisali su danas, 19. svibnja, u gradskoj palači ugovor za organizaciju manifestacije „Rukomet u Poreču“. Događaj je to koji će do kraja ove godine dovesti najveća rukometna zbivanja u zemlji u Poreč, kao i pripreme hrvatske rukometne reprezentacije te kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo u rukometu 2020.

Koliko je ova suradnja značajna naglasio je Peršurić, rekavši da je Poreč grad sporta, što potvrđuju brojne činjenice, poput velikog broja aktivnih sportaša i rekreativaca, osam sportskih dvorana, više od 30 polivalentnih igrališta i poveći broj teniskih igrališta.

-Rukomet je u Poreču odigrao veliku ulogu. Zahvaljujući ovom sportu izgrađena je prije deset godina dvorana Žatika, koja je puno puta dosad bila domaćin domaćih, europskih i svjetskih prvenstava. Naš grad HRS-u nudi sve – sportsku i smještajnu infrastrukturu i sve drugo što je potrebno da budemo domaćini velikim i značajnim manifestacijama, nanizao je gradonačelnik, dodavši da Žatika ugošćuje brojne i raznovrsne manifestacije tijekom godine, te da je zauzeta svih 365 dana u godini, jer za njom vlada velika potražnja.

Grahovac se zahvalio na toploj dobrodošlici za Festival rukometa, organizacijski vrlo zahtjevnoj i uspješnoj priredbi koja se ovog tjedna odvija u Poreču. „Zadovoljni smo svim uvjetima. Vrlo rado dolazimo u Poreč, gdje smo više puta dosad organizirali naše manifestacije i utakmice“, naveo je čelnik HRS-a.

Direktor marketinga HRS-a Silvijo Njirić dodao je da je potpisivanje ovog ugovora s Gradom Poreča samo dio ove velike suradnje, jer su takve ugovore potpisali i s hotelijerskom tvrtkom Valamar Rivierom i Turističkom zajednicom Grada Poreča.

Na upit zašto su odabrali baš Poreč za glavni centar svojih zbivanja, Grahovac je rekao da ovdje imaju sjajnu sportsku i hotelsku infrastrukturu, odličnu prometnu povezanost, te da je Žatika najbolja dvorana u ovom dijelu Hrvatske, od Zagreba pa obalom do Zadra, za ozbiljnija natjecanja. „Povrh toga, Poreč ima dugu tradiciju održavanja utakmica i priprema, te sjajnu publiku i atmosferu na tribinama. Zahvaljujemo se Gradu Umagu na dosadašnjem, također sjajnom gostoprimstvu, ali odlučili smo se vratiti u Poreč“, naveo je Tomislav Grahovac.

U sklopu ove važne sportske suradnje odvija se ovog tjedna u porečkoj dvorani Žatika i najveće događanje HRS-a – Festival rukometa, koji je u ovaj istarski grad donio najbolje hrvatske rukometaše i rukometašice, od kadetskih do seniorskih uzrasta.

Danas u 17.30 sati u Žatiki je na rasporedu najznačajnije finale – ono između PPD-a Zagreb i Dubrave, koje će se uživo prenositi na nacionalnom programu HRT2. Ulaz je besplatan.

Festival rukometa je jedinstvena priča hrvatskog sporta, jedan od vrhunaca svake sezone, koja je u tjedan dana u Poreču okupila više od 2.000 ljudi, od mlađih dobnih uzrasta pa do četiri kluba rukometašica i četiri kluba rukometaša koji odlučuju o pobjednicima Kupa Hrvatske, odnosno više od 500 trenera i sudaca koji imaju svoje seminare. Na jednom mjestu se vidjelo sve čime raspolaže rukometna Hrvatska.

Spomenimo još i to da se prvi put u povijesti u izravnim prijenosima igralo svih šest utakmica završnice Kupa. Osim toga, svi susreti muškog kadetskog dijela natjecanja su u live streamu na YouTube kanalu HRS-a.

 

 

Vrsarski CASANOVA TOUR 20. svibnja: Romantična šetnja u pratnji glumaca Istra Inspirita

Preminuo Josip Diminić – velikan istarske i hrvatske likovne scene