in

PRED VRATIMA SVJETSKO KICKBOXING PRVENSTVO – Porečan Amel Dizdarević brani boje Istre i Hrvatske: „Idem po svjetsku krunu“

Amel Dizdarević, hrvatski reprezentativac i šesterostruki prvak Hrvatske u kickboxingu, koji je čak dva puta proglašen najsportašem Grada Poreča, spreman je za najvažnije i najveće natjecanje u svom sportu – Svjetsko prvenstvo koje 19. listopada počinje u Sarajevu. No, Amel je sada spreman i u odličnoj formi i s puno optimizma kreće u osvajanje svjetskog postolja.

Amel je član Kickboxing kluba King iz Poreča i bori se u takozvanim tvrdim ringovnim disciplinama, koje su najteže i najzahtjevnije u ovom sportu. K1 disciplina, u kojoj je prvak, kraljevska je disciplina kickboxinga, u kojima su dozvoljeni svi udarci nogama, rukama i koljenom. U Amelovoj kategoriji do 67 kilograma može se reći da je najveća konkurencija – i po broju i po kvaliteti boraca. A upravo ga tako jaka konkurencija čeka u Sarajevu idućeg tjedna.

Amel sa svojim sparing partnerom

-Nakon dva mjeseca iscrpljujućih priprema sa svojim trenerom Leonardom Komšićem ušao sam u zadnji rekuperacijski tjedan prije najvećeg natjecanja ove godine – WAKO seniorskog svjetskog kickboxing prvenstva, kaže nam ovaj 23-godišnji Porečan koji će biti jedini istarski predstavnik u ringovnim disciplinama i branit će boje Lijepe naše u sklopu hrvatske kickboxing reprezentacije. 

Amelova konkurencija u disciplini K-1 do 67 kg čini ovu kategoriju jednom od najjačih na cijelom prvenstvu u kojoj će snage odmjeriti 23 boraca, prvaka svojih država, s 3 kontinenta, što znači da će vjerojatno trebati 5 pobjeda u 5 dana da bi se postalo prvakom svijeta.

-U kategoriji su prijavljeni mnogobrojni profesionalci, prvaci svijeta i Europe, osvajači medalja sa svjetskih igara od kojih bi trebalo posebno izdvojiti Ukrajinca Oleksandra koji brani naslov prvaka svijeta, Rusa Bashirova Temerlana od kojeg sam baš na prošlom EP izgubio, te odličnog Poljaka Wojciecha Kazieczkoga koji se može pohvaliti osvojenom medaljom s IWGA Svjetskih igara, veli nam mladi porečki sportaš.

No, Amel je sada u najboljoj formi života, pripreme su prošle po planu i ono najvažnije – bez ozljeda.

Amel u ringu

-Ali kao i u svakom sportu, potrebna je sreća. Pogotovo u ovoj vrsti eliminacijskog turnira gdje je važno dobiti dobar ždrijeb a nakon toga iz svake borbe izaći nepovrijeđen da bi se već sutra mogao boriti s drugim protivnikom. Bit će teško ali vjerujemo i nadamo se dobrom rezultatu, optimističan je Amel.

Rezultati borbi mogu se pratiti na službenoj stranici kluba King, gdje će biti objavljeni live streamovi za Amelove borbe. Polufinalne i finalne borbe, ako dođe do njih, moći će se pratiti uživo na bosansko-hercegovačkom nacionalnom televizijskom programu Hayat TV-a.

Amele, držimo ti palčeve!

masline ulike berba

VELIK USPJEH: ISTRA je opet proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu

Brojne aktivnosti policije i Crvenog križa po Istri 18. listopada – na Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima