in

Prijem za DRŽAVNE PRVAKE – BOĆARE POREČKE ISTRE

Foto: Grad Poreč

Boćari Istre Poreč pobjedom nad Pulom u finalu završnog turnira za naslov momčadskog prvaka Hrvatske, koji je 14. travnja odigran u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda, osvojili su peti naslov državnog prvaka.

Kako bi im čestitao na velikom uspjehu, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je ovog tjedna prijem za nove državne prvake i vodstvo kluba, priopćeno je iz gradske uprave.

– Vjerujem da vam osvajanje naslova državnog prvaka dolazi kao kruna proslavi 70. godišnjice postojanja kluba. Svaki uspjeh, posebno na ovoj razini, podrazumijeva veliko odricanje i trud. Uz posao, svoje slobodno vrijeme odlučili ste posvetiti ovom sportu koji je u našim krajevima više od sporta – boćanje je tradicija i simbol naše kulture i povijesti. Stoga me posebno veseli vidjeti da u ekipi ima iskusnijih, ali i dosta mladih igrača. Siguran sam da ovakvi vrhunski rezultati neće izostati ni u budućnosti i da za nema straha za porečko boćanje, a mi smo tu da vam pomognemo koliko god možemo, zaključio je Peršurić, čestitavši igračima, treneru i vodstvu kluba.

Predsjednik kluba Valter Krizmanić napomenuo je kako se pehar u Poreč vratio nakon 15 godina, zahvaljujući dobroj sezoni i odličnoj atmosferi u momčadi.

– Sada slobodno možemo reći da je ISTRA POREČ osmi klub u Europi. U subotu doznajemo protivnika u četvrtfinalu Kupa europskih prvaka, ali siguran sam da će svojim radom, trudom i zalaganjem naši dečki ostvariti dobre rezultate. Posebne pohvale idu staloženom i stručnom vođenju trenera, kao i velikom trudu igrača i potpori vodstva. Ono što možemo obećati je da ćemo se truditi da ostvarimo što bolje rezultate, zaključio je Krizmanić.

BBC promovira hrvatski turizam – snimljene i lokacije iz popularne serije „IGRA PRIJESTOLJA“

Puno medalja za porečke ritmičarke: Zlato za NINU MIHATOVIĆ i LUANU MILOTIĆ