in

PROJEKT ISTARSKOG BOĆARSKOG SAVEZA: 15. svibnja počinje “Boćajmo u školi” za djecu

Šesta sezona projekta Istarskog boćarskog saveza pod nazivom Boćajmo u školi drugu godinu za redom kreće u Labinu u čijem će se Gradskom boćalištu u srijedu, 15. svibnja, s početkom u 8 sati prirediti natjecanja za učenike Osnovne škole Matije Vlačića.

Istog dana u Potpićnu će se u 10.15 sati prirediti natjecanje za polaznike OŠ Vladimira Nazora, a u Čepiću  od 11.45 sati i za OŠ “Ivana Gorana Kovačića”.

U četvrtak, 16. svibnja, će se pak u pazinskom Boćarskom centru “Aleksandar Anzur” s početkom u 11.15 sati održati natjecanje za učenike OŠ Vladimira Nazora.

Projekt Boćajmo u školi za cilj ima populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje.

Boćajmo u školi čine svojevrsne zabavne igrice u trajanju od 45 minuta do sat vremena, odnosno bližanje  i gađanje cilja malim boćama, kroz koje mladi, učenice i učenici nižih razreda istarskih osnovnih škola, stječu prva boćarska iskustva i susreću se sa temeljnom boćarskom tehnikom, bližanjem i izbijanjem. U proteklih pet godine u natjecanju je aktivno sudjelovalo 1130 učenica i učenika, održano je ukupno 48 natjecanja u 15 gradova i mjesta, a projekt je stigao u gotovo sve krajeve Istre.

I ove će godine, uz pomoć suradnika po boćarskim središtima, glavni voditelj projekta biti Valter Ivančić, naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak, i dalje prvoligaški boćar Pazina, te školovani trener boćanja, predsjednik Zbora trenera IBS-a, te dopredsjednik Zbora trenera HBS-a.

Za najuspješnije natjecatelje na svakom natjecanju predviđene su prigodne nagrade, a za sve učesnike i prigodne majice. Po dvoje najboljih učenica i učenika sa svakog kvalifikacijskog natjecanja steći će pravo nastupa na finalnom natjecanju sezone, a po dvoje najboljih učenica i učenika s finalnog natjecanja steći će pravo besplatnog boravka u tradicionalnom jednotjednom kampu IBS-a za mlade koji će se predstojećeg ljeta održati u Poreču. (IBS)

FOTOGRAFIJA: Detalj s jednog od prethodnih natjecanja Boćajmo u školi u Labinu.

Sufinancira Istarska županija – Nova kreditna linija za PODUZETNIKE – krediti do 1,5 milijuna kuna s kamatom do 2 %

TAR: Općina traži čistačicu za svoju tvrtku Momperlon